Sute de amenzi în valoare de 100.000 lei date pentru parcări neregulamentare

0
1500

În luna septembrie 2018, în cadrul Planului de măsuri „Parcarea – 2018”, polițiștii locali cu atribuții pe siguranță rutieră, au aplicat un număr de 374 sancțiuni contravenționale în sumă de 100.000 lei și 137 de puncte penalizare. Cele mai multe amenzi au fost date de polițiștii locali din cadrul Serviciului Siguranță Rutieră și cei de la ordine publică, pentru parcarea autovehiculului pe trotuar, pe spațiul verde și parcarea pe scuar, conducătorii auto în cauză fiind sancționați în conformitate cu prevederile HCL 260/2018. Sancțiuni contravenționale au mai fost aplicate pentru: autoturisme expuse la vânzare pe domeniul public, autoturisme abandonate pe domeniul public, încălcarea OUG 195/2002 (oprirea interzisă, staţionarea interzisă, acces interzis, acces interzis 3,5 t); încălcarea prevederilor HCL 425/2011și HCL 335/2014.De la demararea Planului de măsuri „Parcarea – 2018”, în luna februarie 2018, polițiștii locali din cadrul Serviciului Siguranță Rutieră și polițiștii de la ordine publică, au aplicat un număr de peste 4.700 de sancțiuni contravenționale în sumă de peste 780.000 lei.

În luna octombrie, polițiștii locali vor acționa cu precădere, în următoarele locații:

  • strada Marea Unire (Faleza Superioară), tronsonul cuprins între strada Traian și strada Navelor;
  • strada Portului, tronsonul cuprins între strada Navelor și strada Ana Ipătescu;
  • strada Oltului;
  • strada Roşiori, tronsonul cuprins între strada Armata Poporului şi strada Traian;
  • cartier Țiglina III;
  • strada Energiei, Școala Gimnazială nr. 41;
  • strada Basarabiei, zona cuprinsă între bl. N6 și M1A;
  • strada Dr. Nicolae Alexandrescu, Piaţa Centrală, străzile limitrofe. Tronsonul cuprins între strada Basarabiei și strada Cezar.

La nivelul municipiului Galați, Planul de măsuri – „Parcarea 2018” va continua până la finele anului. Polițiștii locali de la ordine publică și cei de la Serviciul Siguranță Rutieră, acționează pentru prevenirea și combaterea următoarelor fapte: oprirea şi staţionarea neregulamentară pe trecerile de pietoni marcate şi semaforizate corespunzător, traversarea prin loc nepermis, precum și parcarea neregulamentară a autovehiculelor în diferite zone și cartiere ale municipiului Galați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.