Sunteți invitați la o nouă ediție a Festivalului de Datini și Obiceiuri de Crăciun și Anul Nou ,,Tudor Pamfile”

0
1312

Centrul Cultural „Dunărea de Jos”, instituție aflată în subordinea Consiliul Județean Galați, invită gălățenii și în acest an, la Festivalul de Datini și Obiceiuri de Crăciun și Anul Nou ,,Tudor Pamfile”, în zilele de 21-22 decembrie,  eveniment de tradiţii româneşti nealterate de trecerea timpului.

Ajuns la a XXIX-a ediție, festivalul reunește ansambluri folclorice din țară (Botoșani, Maramureș, Neamț, Vaslui, Bacău) și din județul Galați și își propune să aducă în fața gălățenilor obiceiurile dragi specifice sărbătorilor de iarnă, cu Pluguşor, cu măşti, urşi şi capre, cu snoave, urături și colinde de altădată.

Partenerul Consiliului Judeţean Galaţi şi al Centrului Cultural “Dunărea de Jos” în organizarea Festivalului de Datini şi Obiceiuri de Crăciun şi Anul Nou “Tudor Pamfile”  este, ca de fiecare dată, Arhiepiscopia Dunării de Jos.

Evenimentul va debuta pe 21 decembrie, la ora 17:00, cu un spectacol de tradiții și obiceiuri de iarnă, susținut de grupuri folclorice și ansambluri din țară, găzduit de Teatrul Dramatic ,,Fani Tradini”, cu intrarea liberă.

Dumnică, 22 decembrie, de la ora 12:00, festivalul va continua pe esplanada Catedralei Arhiepiscopale, unde va avea loc colindarea ierarhului locului, Înaltpreasfințitul Arhiepiscop Casian al Dunării de Jos, a oficialităților, dar și a gălățenilor prezenți la Sfânta Liturghie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.