Substanţe toxice şi periculoase identificate şi indisponibilizate de poliţişti

0
607
Polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au pus în executare 5 mandate de percheziție domiciliară,  în cadrul unui dosar penal în care se fac cercetări pentru trafic de produse sau substanțe toxice, utilizarea oricăror produse de protecția plantelor neautorizate pentru culturi destinate comercializării și neluarea măsurilor  de eliminare a substanțelor periculoase care au devenit deșeuri.
Perchezițiile au avut loc pe raza comunei Matca, la sediile a două societăți comerciale și domiciliile a trei bărbați,  de 34, 36 și 63 de ani, bănuiți de comiterea acestor infracțiuni.
Cu ocazia perchezitiilor, a fost găsită cantitatea de 350 de litri de produse pentru protecția plantelor, cu termenul de valabilitate expirat, pentru care persoanele în cauză nu au luat măsura neutralizării.
De asemenea, polițiștii au ridicat, în vederea continuării cercetărilor,  1352 de litri și 400 de kg de produse pentru protecția plantelor, provenind din diferite state ale Uniunii Europene, neautorizate pentru piața din România, toate cu termenul de valabilitate expirat,  precum și 8 kg de insecticid
(praf) clasificat “foarte toxic” și 13,5 litri de insecticid clasificat “toxic”.
La acțiune au participat polițiști criminaliști și luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale.

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

sixteen − 11 =