S-au încins hore între cămine în campusul studențesc Al. I. Cuza din Galați .S-au și degustat bucate de la cușma lui Guguță, limba soacrei sau salată Olivie, tradiționale Moldovei de peste Prut până la fasolea cu ciolan pregătită de militari în cazanele bucătăriei mobile ale Batalionului 300 Infanterie Mecanizată Galați, bucătărie mobilă adusă în campus. ,,Rețeta este cea clasică cu fasole fiartă separat, cu ciolan apoi cu roșii, ardei gras, ceapă, morcov, călite puse apoi la un loc și se adaugă piper, sare și verdeață. Este mai bună mâncarea la cazan. Am folosit 20 kg de fasole”, a spus caporalul Vasile Clătinici. Studentele de peste Prut au gătit în cămine tradițională plăcintă cu brânză sărata dar și cușmă lui Guguță, clătite cu smântână, vișine și frișcă , salată Olivie, salată de crab sau limba soacrei, vinete umplute la care se adaugă și cașcaval. Evident ca nu au lipsit nici vinurile aduse din cramele Basarabiei. Și fasolea la cazan cu ciolan dar și bucatele studentelor au primit notă 10 de la studenții participanți.A fost, pe scurt, Basarabia Culinară, eveniment anual din cadrul Zilelor Basarabiei organizat de studenții Clubului Studenților Basarabeni și Bucovineni care învață la faculatile gălățene , eveniment care în acest an aniversează și împlinirea a 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România. Petrecerea, de la care nu au lipsit drapele imense ale României, a mai avut și un concurs de gătit și va continuă până târziu în noapte