Studenţii au din nou echipă de fotbal, după 35 de ani

0
2103

Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi a reînfiinţat echipa de fotbal, după 35 de ani, evenimentul fiind anunţat într-o conferinţă de presă, de prorectorul instituţiei de învăţământ, Ştefan Baltă.
”Încercăm să reaprindem pasiunea pentru fotbal în mediul universitar şi am reuşit să înfiinţăm Asociaţia Sportivă Universitatea Dunărea de Jos (ASUDJ), afiliată în Liga a IV-a, şi să jucăm din nou sub culorile alb-albastre ale universităţii, lucru care nu se mai întâmplă de 35 de ani la Galaţi. Vrem să arătăm că fotbalul se poate face corect, cinstit, doar pentru performanţă sportivă”, a spus Baltă.
Prorectorul a precizat că preşedintele clubului şi antrenor este Cătălin Savu, cadru didactic universitar, fost jucător, antrenor şi arbitru asistent în Liga I.
”Avem un lot de 20 de jucători, din care 85% sunt studenţi, media de vârstă este de 20 de ani şi vrem să respectăm motto-ul universităţii: Tradiţie în performanţă. Obiectivul nostru nu este să promovăm din prima, ci să clădim un club puternic şi să facem o bază solidă. Vrem să facem şi un centru de copii şi juniori puternic. Primul pas a fost făcut: ne-am înscris în Liga a IV-a, am construit echipa”, a declarat Savu.
El a menţionat că ASUDJ este continuatoarea fostei echipe de fotbal Clubul Sportiv Universitar (CSU) Galaţi, finalistă în 1976 în Cupa României şi participantă în acel an în cupele europene. Savu a adăugat că este mulţumit de actualul lot de jucători, dar că adevărata echipă se va forma în luna octombrie, când vin studenţii din vacanţă.
”Noi continuăm tradiţia fostului club CSU Galaţi, care în 1976 juca finala Cupei României cu Steaua şi participa în cupele europene. El a dispărut prin fuziunea cu Dunărea Galaţi din anul 1982. Adevărata echipă o vom face din octombrie încolo, când vor veni studenţii din vacanţă. Vom organiza trialuri de selecţie, avem mulţi studenţi talentaţi. Sunt jucători şi din Republica Moldova, care vor veni şi pe care i-am remarcat la examene. Obiectivul nu este promovarea imediată, dar nu ne vom da deoparte dacă vom ajunge acolo”, a spus Savu.
Finanţarea va fi asigurată de universitate.
”Nu am stabilit un buget, dar până acum s-au cheltuit peste 24.000 lei numai pe echipamente, mingi şi altele. Universitatea are cantină proprie, locuri de cazare, microbuzele universităţii pentru deplasarea la meciurile de fotbal. Cam tot ce ne trebuie avem în curtea noastră”, a precizat prorectorul Baltă.
Culorile clubului sunt alb-albastru, iar echipamentul de rezervă este roşu-albastru. Antrenamente se vor desfăşura pe stadionul Portul Roşu, care aparţine universităţii, iar jocurile oficiale pe un alt teren nedesemnat încă. Conducerea universităţii speră să refacă stadionul Portul Roşu, pe care juca CSU Galaţi, cu fonduri europene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.