Street Food Festival, mâncare cu gust bun și distracție de bun gust

0
4460

Numărul mare de curioși care au venit încă din prima zi de deschidere a Street Food Festival a depășit chiar și așteptările organizatorilor care au ținut să le mulțumească gălățenilor pentru interesul arătat, mesaj transmis la întâlnirea neconvențională pe care a avut-o chef Foa, sâmbătă, cu elevii celor două colegii de industrie alimentară din Galați “Dumitru Moțoc” și “Elena Doamna”. Elevii au fost încântați să facă cunoștință cu Chef Foa iar acesta le-a împărtășit din secretele sale, atât din viață cât și din bucătărie. “Sunt foarte încântată că l-am cunoscut pe Chef Foa, îmi place cum gătește și de aceea am venit”, a spus o elevă a Colegiului “D. Moțoc”. După discuții, toți elevii s-au amestecat printre miile de vizitatori din Grădina Publică.

În ciuda numărului mare de bucătării mobile – nu mai puțin de 43! – și a numărului mare de vizitatori, înghesuiala nu este una deranjantă, poate și pentru că oamenii sunt politicoși unii cu alții, mulțumiți și încântați de eveniment. “Este foarte bine organizat, la intrare sunt niște tineri care ne-au explicat unde vor fi proiecțiile cinamatografice, unde este scena pentru concerte. În plus văd că deși e aglomerație, este curat, tot timpul văd că se golesc coșurile de gunoi, este civilizat, un gen de eveniment de care Galațiul nu prea a avut parte până acum. Aș vrea să se repete astfel de evenimente în fiecare weekend dacă s-ar putea”, a spus Ioana Fieraru, o vizitatoare.

La atmosfera generală de bun gust și … gust bun au contribuit și organizatorii atât prin campaniile de colectare selectivă a deșeurilor, cât și prin alte proiecte – cel de promovare a mâncatului sănătos, prin colțul cu fructe, unde se oferă gratuit fructe proaspete – sau proiectul “Shar a meal” – cumperi o masă pe care nu o consumi, punând bonul fiscal într-un borcan special, de unde, la finalul zilei, este strâns iar în baza acestor bonuri se gătesc diverse porții de mâncare ce sunt apoi donate Căminului de Persoane Vârstnice din Galați. În plus, unii comercianți promovează protejarea naturii și oferă porții de mâncare în farfurii 100% biodegradabile, confecționate din tărâțe de grâu, în timp ce tacâmurile sunt din lemn.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.