Străzile Siderurgiștilor și 1 Decembrie intră în modernizare! Proiect major de investiții anunțat de Primărie

0
1992

Două artere importante ale municipiului Galați vor beneficia, pentru prima dată, de ample lucrări de modernizare, cu fonduri europene și de la bugetul local.

Primăria municipiului Galați informează că achiziţia publică având ca obiect „Modernizare linii de tramvai și carosabil strada Siderurgiștilor și 1 Decembrie 1918” s-a încheiat. Oferta declarată câștigătoare este cea depusă de Asocierea Tancrad SRL – Lemacons SRL – Citadina 98 SA – Mari-Vila Com SRL – Add Global Design SRL cu o propunere financiară de 82.191.251,84 lei (fără TVA), din care valoarea serviciilor de proiectare este de 3.900.000 lei (fără TVA), iar valoarea lucrărilor de executat este de 78.291.251,84 lei (fără TVA). Sunt prevăzute două luni pentru servicii de proiectare și 16 luni pentru execuția lucrărilor.

Ionuț Pucheanu, primarul municipiului Galați:Alături de proiectul de extindere și modernizare a Drumului de Centură, pe care îl derulăm în parteneriat cu Consiliul Județean, modernizarea străzilor Siderurgiștilor și 1 Decembrie 1918 reprezintă încă un proiect major de investiții al municipalității dedicat infrastructurii orașului. Urmează să semnăm în curând contractul de finanțare și să demarăm efectiv proiectul. Una dintre prioritățile actualei administrații este atragerea de fonduri europene pentru dezvoltarea și modernizarea orașului. Obiectivul este de a nu rata nicio axă de finanțare și a atrage cât mai mulți bani europeni. Primăria a depus proiecte cu fonduri europene de peste 1,4 miliarde de lei (aproximativ 300 de milioane de euro) pentru obiective de investiții în toate domeniile – infrastructură, transport public în comun, sănătate, educație, cultură, social etc.”

Pentru prima dată, municipalitatea va moderniza cele două străzi importante ale orașului. Proiectul prevede lucrări de reabilitare a infrastructurii rutiere: realizarea de straturi asfaltice noi, crearea de noi locuri de parcare, reamenajarea trotuarelor, realizarea de piste pentru bicicliști, marcaje și indicatoare rutiere noi, montarea de butoni reflectorizanți în zonele cu risc de producere a acccidentelor rutiere sau stâlpi de ghidaj pe porțiunile de traseu în care vizibilitatea este îngreunată pe timp de noapte. În plus, vor fi amenajate, pe o lungime de minimum 25 de metri, și străzile laterale care interesectează cele două artere.

De asemenea, pentru prima dată, liniile și căile de rulare ale tramvaielor vor fi modernizate, fiind prevăzute lucrări de înlocuire a acestora, amenajare de peroane pentru călători prevăzute cu gard de protecție și indicatori de stații, precum și montarea de adăposturi pentru călători.

Amplul proiect de infrastructură vizează și modernizarea trotuarelor, a iluminatului public stradal, dar și introducerea în subteran a rețelelor aeriene (fibră optică, telefonie, tv). Totodată, se vor executa lucrări edilitare pentru înlocuirea rețelelor de apă și canalizare.

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

twelve + nine =