Strategia de dezvoltare locală a municipiului Galaţi a fost aprobată

0
1630
Consiliul Local al municipiului Galaţi, întrunit în şedinţă extraordinară, a aprobat hotărârea privind Strategia de dezvoltare locală a municipiului Galaţi 2016 – 2025, care cuprinde aproximativ 200 de obiective.
Primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, a declarat că necesitatea aprobării hotărârii a apărut din nevoia accesării de noi fonduri europene şi a explicat de ce s-a păstrat în titulatură anul 2016, în condiţiile în care strategia a fost aprobată în 2017.
„Am încercat sa luăm o perioadă mai largă de abordare pentru dezvoltarea durabilă a oraşului. Are în continuare titulatura de 2016 pentru că ea ca şi strategie a apărut în 2016 şi ar fi trebuit votata in 2016, dar la sugestia celor de la Agenţia de Mediu a trebuit să modificăm anumite aspecte, să se facă nişte cercetări suplimentare, şi atunci ea ca şi titulatură nu avea rost să se schimbe, pentru că e aceeaşi, din 2016-2025. Şi aşa cum am spus această strategie poate fi modificată de-a lungul vremii ori de câte ori apar elemente noi care pot duce spre o cu totul altă viziune”, a afirmat Pucheanu.
El a precizat că în cadrul strategiei, care are circa 200 de obiective, au fost actualizate mai multe aspecte.
„Data trecută era trecută inclusiv termia în ea ca şi strategie, de data aceasta
evident că a fost actualizată pe noile reguli. Toată această strategie cuprinde măsuri care să ducă la dezvoltarea acestui oraş, de la spaţii verzi, la direcţia în care trebuie să ne ducem. E imperios necesară să o avem pentru că e una dintre regulile minime pe care trebuie să le îndeplinim pentru a putea accesa fonduri europene. Să ştiţi că o mare parte din proiecte  sunt începute, o mare parte din ele sunt în licitaţie…Eu sper ca toate cele trecute să poată fi realizabile. Acum să fim sinceri, de obicei îţi propui mai mult să
realizezi un minim necesar. Eu aş fi fericit dacă din 200 am trece de 150 de investiţii până în 2025 la Galaţi”, a mai spus Pucheanu.
Edilul a vorbit şi despre o serie de obiective care ar urma să fie realizate în perioada următoare.
„Ceea ce mă bucură este faptul că într-un târziu licitaţiile noastre încep să treacă de avizările de la ANAP, avem parcarea supraterană de la R5; avem de astăzi, o să puteţi vedea şi pe SEAP, LMK-ul, artera de la LMK. Am finalizat licitaţia de la parcarea de la Pedagogic cea care urmează a fi începută săptămâna aceasta sau cel târziu săptămâna viitoare când se va semna contractul pentru începerea lucrărilor. Sunt în aşteptare talciocul, târgul auto, DN2B-ul, modificat puţin la nivelul structurii sau sectorului pe care îl abordăm. Lucrurile au început să se mişte, zic eu. Şi interioarele de cartier. A durat mai mult, a părut că nu facem nimic, din păcate hârtiile ne omoară”, a spus Pucheanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.