Strada Traian Vuia, în plină modernizare cu fonduri europene

0
1211
”Lucrările avansează pe strada Traian Vuia”, anunță primarul Ionuț Pucheanu, prezentând o nouă etapă de derulare a amplului proiect de infrastructură, finanțat de municipalitate cu fonduri europene și de la bugetul local. ”Pe strada Traian Vuia amenajăm calea de rulare a tramvaielor, refacem carosabilul și trotuarele. De asemenea, lucrăm și la instalațiile de apă și de energie electrică”, precizează edilul.
Amintim că modernizarea străzii Traian Vuia face parte din proiectul major de infrastructură, de aproximativ 22 de milioane de euro, care vizează străzile Traian Vuia, Henri Coandă și George Coșbuc (tronson str. H. Coandă – str. Al. Măcelaru). În principal, se vor executa lucrări de reabilitare a căii de rulare a tramvaielor, reabilitare și modernizare a stațiilor de transport public de călători, construirea sau modernizarea pistelor pentru biciclete și a trotuarelor, precum și reabilitarea părții carosabile, amenajare a 6.731 mp piste pentru biciclete, reabilitarea a 17.405 mp de trotuar și 38.550 mp parte carosabilă; plantare de arbori și arbuști; înierbări de-a lungul celor 2.594 de metri de străzi reabilitate.
Primăria municipiului Galați mai are în derulare un proiect similar cu fonduri europene, în valoare de peste 20 de milioane de euro, ce vizează străzile Siderurgiștilor și 1 Decembrie 1918, care beneficiază astfel, pentru prima dată, de ample lucrări de modernizare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.