Strada Domnească intră în modernizare. Încă un proiect pentru centrul orașului

0
2345

În primăvară, încep lucrările de modernizare a străzii Domnească, proiect care face parte din amplul program de modernizare a centrului orașului. Primăria informează că licitația pentru modernizarea străzii Domnească, pe tronsonul cuprins între strada Brăilei și strada Gamulea (Avântului), s-a încheiat.

Proiectul prevede în principal modernizarea și reabilitarea trotuarelor cu pavaje executate din dale de piatră naturală (granit) pe placă de beton; înlocuirea mobilierului urban cu bănci din granit cu lamele din lemn și coșuri de gunoi din granit; reabilitarea rețelelor electrice exterioare și a iluminatului; amenajarea spațiilor verzi (arbori, arbuști, flori și plante perene) și dotarea cu sisteme de irigații automatizate; introducere canalizații subterane pentru coborârea rețelelor de curenți slabi.

Proiectul face parte din amplul program de modernizare a centrului municipiului Galați. Noul peisaj urban și arhitectural va fi în concordanță cu amenajarea peisagistică din zona centrală, respectiv Potcoava de Aur – Piața Regală – pasajul pietonal Dunărea – limită blocuri P.

Oferta declarată câștigătoare pentru modernizarea străzii Domnească este cea depusă de Asocierea Tancrad SRL – Lemacons SRL – Proiect SA – BTFARCH RO Company SRL, valoarea contractului fiind de 3.520.790,08 lei fără T.V.A., din care 100.000 de lei fără T.V.A. reprezintă serviciile de proiectare, iar 3.420.790,08 lei fără T.V.A. – execuția lucrărilor. Conform contractului, câștigătorul licitației are la dispoziție două luni pentru a realiza serviciile de proiectare și 12 luni pentru execuția lucrărilor, de la data predării amplasamentului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.