Strada Domnească, în plină modernizare. Trotuarele, pavate cu dale din granit

0
701

Strada Domnească, lăsată de izbeliște de fostele administrații, cu trotuare degradate, ciuruite și pline de gropi, capătă acum o nouă față datorită amplului program de modernizare a centrului orașului, demarat, anul trecut, de municipalitate, la inițiativa primarului Ionuț Pucheanu.

Strada Domnească se află în plin proces de modernizare, iar, în prezent, se lucrează la refacerea trotuarelor, care vor fi pavate în totalitate cu dale din granit.

”Se lucrează acum la trotuare care vor fi pavate cu dale de granit, pe ambele părți, de la Piața Regală până la Strada Fraternității, precum și la montarea conductei de apă potabilă și a branșamentelor care se impun, în continuare de la Parcul Mihai Eminescu până la Strada Eroilor. În plus, la Pasajul Dunărea se fac lucrări specifice pentru consolidarea structurii de rezistență”, a anunțat primarul Ionuț Pucheanu, care a subliniat că în curând, gălățenii se vor putea bucura de ”un centru civic demn de secolul în care trăim. Ne bucurăm că vremea încă este potrivită și lucrările pot avansa”.

Proiectul prevede în principal modernizarea și reabilitarea trotuarelor cu pavaje executate din dale din granit pe placă de beton; înlocuirea mobilierului urban cu bănci din granit cu lamele din lemn și coșuri de gunoi din granit; reabilitarea rețelelor electrice exterioare și a iluminatului; amenajarea spațiilor verzi (arbori, arbuști, flori și plante perene) și dotarea cu sisteme de irigații automatizate; introducere canalizații subterane pentru coborârea rețelelor de curenți slabi.

Investiția face parte din amplul program de modernizare a centrului municipiului Galați. Noul peisaj urban și arhitectural va fi în concordanță cu amenajarea peisagistică din zona centrală, respectiv Potcoava de Aur – Piața Regală – pasajul pietonal Dunărea – limită blocuri P.

În prezent, se lucrează atât în zona Spicu și Romarta, cât și la pasajul pietonal Dunărea, după ce lucrările la Potcoava de Aur, Piața Regală și Parcul Eminescu s-au încheiat.

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

20 − one =