Stare de urgență – apel public la calm și responsabilitate

0
830

Primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu, face apel la calm și responsabilitate, în condițiile în care preşedintele țării, Klaus Iohannis, a decretat stare de urgenţă pentru 30 de zile.

“Fac din nou un apel la #calm și #responsabilitate și vă rog să evitați deplasările inutile. Este important ca fiecare dintre noi să respecte în primul rând regulile și recomandările privind #igiena și #evitarea_aglomerațiilor. Noi continuăm să aplicăm măsurile pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus:

❗️spălăm străzile cu soluție pe bază de clor și am intensificat acțiunile de igienizare în piețe;

❗️dezinfectăm autobuzele și adăposturile din stații, iar șoferii mijloacelor de transport în comun nu mai distribuie bilete;

❗️am sistat activitatea la toate ghișeele Primăriei municipiului Galați și la cele ale instituțiilor subordonate (procesăm doar solicitările transmise on-line);

❗️identificăm persoanele vârstnice din oraș, fără aparținători, în vederea asigurării unor pachete sanitare și alimentare;

❗️asigurăm hrana și pachetele sanitare pentru persoanele aflate în izolare;

❗️locurile de joacă rămân închise;

❗️am suspendat activitățile culturale, științifice și de divertisment în spații închise;

❗️am demarat procedurile de cumpărare a unui aparat pentru depistarea noului coronavirus”, a transmis primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu.

Și la nivel județean, astăzi continuă măsurile de prevenție, fiind montat încă un cort  pentru trierea pacienţilor care au nevoie de servicii medicale şi la Spitalul de Pneumoftiziologie din Galaţi.  Cortul va fi dotat cu paturi, echipamente medicale şi materialele sanitare necesare. “Accesul aparţinătorilor în spital este interzis. Rugăm pacienţii să se conformeze noilor proceduri şi să urmeze întocmai recomandările medicilor”, transmit autoritățile.

Astfel de corturi au mai fost montate la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă “Sf. Apostol Andrei” şi la Spitalul de Boli Infecţioase “Sf. Cuvioasa Parascheva”.

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ten − 5 =