Stângă vrea o Dreaptă fără Băsescu şi Tăriceanu

0
952
Liderul PNL Galaţi, senatorul George Stângă, a remis un comunicat de presă în care îşi exprimă opiniile privind viitorul Dreptei în România. Junele şef liberal spune că unul dintre obiectivele PNL este coagularea forţelor de dreapta, dar această acţiune se poate face doar în jurul PNL şi fără Călin Popescu- Tăriceanu şi Traian Băsescu, care ar reprezenta o ,,piatră de moară” pentru această uniune.
,,Dacă vorbim de coagularea dreptei, acesta a fost unul din obiectivele PNL. Dacă vrem să batem PSD, atunci trebuie sa existe o unitate în zona dreptei. Însă, e prea devreme să discutăm despre acest lucru acum. Totuşi, e cât se poate de clar că această coagulare a dreptei nu se poate face decât în jurul PNL şi, din punctul meu de vedere, fără două personaje politice cheie: Călin Popescu- Tăriceanu şi Traian Băsescu, cei care ar reprezenta o piatră de moară pentru această unitate”, zice Stângă.
Liberalul mai vine şi cu speculaţii privind ruperea Coaliţiei de Guvernare ALDE-PSD, după ce ministrul ALDE pentru Relaţia cu Parlamentul, Viorel Ilie, a declarat că ALDE face toate eforturile pentru a se apropia de PNL, PMP şi USR.
,,Poziţia unui lider al ALDE, a unui ministru chiar, prin care lasă de înţeles că zilele coaliţiei sunt numărate, este grăitoare în acest sens…După cum se poate vedea, cei din ALDE îşi doresc cu totul altă direcţie, una care nu e alături de PSD. ALDE e azi asimilat PSD-ului din cauza liderului său, Tăriceanu. Însă, nu putem nega faptul că sunt în ALDE oameni de dreapta. De asemenea, aşa cum spunea şi preşedintele PNL, domnul Orban, fără ALDE sau parte din ALDE nu se poate construi o majoritate parlamentară”, a precizat Stângă.
Din nefericire pentru liderul PNL Galaţi, eventuala apropiere între PNL şi ALDE are loc, numai că nu în sensul dorit.
Potrivit preşedintelui ALDE Galaţi, Cristian Dima, majoritatea membrilor din două organizaţii PNL din judeţ, respectiv din localităţile Munteni şi Jorăşti, s-au înscris în ALDE. Dima a afirmat că doi consilieri locali din comuna Munteni au părăsit PNL şi s-au înscris în ALDE, iar majoritatea liberalilor din comună li s-a alăturat.
„Vin împreună cu cea mai mare parte din organizaţia Munteni şi s-au transferat în cadrul organizaţiei ALDE; chiar dacă îşi pierd mandatele, nu au fost deloc afectaţi de această situaţie… Nu facem decât să arătăm şi să demonstrăm că reprezentăm alternativa liberală concretă, clară, atât în judeţul Galaţi cât şi la nivel naţional. În mod constant vin colegi din PNL alături de noi, dar ca organizaţie, ca membri, oameni care îşi pierd calităţile de aleşi, este a doua organizaţie, după cea de la Jorăşti. De la Munteni este vorba despre cei doi – fostul viceprimar şi secretarul – care sunt în curs de a aduce toată organizaţia. Cred că e vorba de 50 de membri activi; doi au venit alături de noi într-o primă fază, fostul viceprimar şi secretarul organizaţiei. Nu îmi doresc să vină toţi consilierii PNL, pentru a nu rămâne ei cu zero în momentul de faţă”, a spus Dima. El a adăugat că în localitatea Jorăşti au trecut de la PNL la ALDE circa 120 de membri.
Şi probabil că exodul aleşilor de la PNL la ALDE va continua. De ce oare?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.