Stângă, ministru în guvernul în care Galaţiul este Drajna  

0
904

Venirea europarlamentarului Rareş Bogdan la Galaţi i-a obligat pe aleşii liberali să îşi întrerupă înainte de termen concediul de patru ani. Cu o zi înainte de venirea oaspetelui, pregătirile erau în plină desfăşurare. De pildă, fostul deputat Scarlat a tot măsurat din ochi intrările de la Teatrul Muzical (unde urmează, diseară, o mare şedinţă de partid cu Rareş Bogdan), pentru a vedea dacă poate intra pe uşi cu tot cu grătarele pline de mici, aduşi de la Hanu Conachi (eveniment electoralo-gastronomic prevăzut a se desfăşura, evident, în tăcere şi la adăpostul serii, să nu carecumva să se sesizeze vecinii de la Seminarul Teologic şi să-l afurisească, în contul campaniei electorale deşănţate pe care a făcut-o în 2012, când a apărut, alături de arhiepiscopul Casian, pe afişe electorale).

Tot în spiritul pregătirilor pentru venirea lui Rareş Bogdan, Onuţ Atanasiu a început din nou să numere şcolile cu centrală termică din oraş, Victor Paul Dobre, să fumeze, de nervi, într-o maşină Dacia 1300 parcată pe Universităţii (noul cabinet parlamentar după ce Stângă l-a dat afară din partidul în care Dobre l-a adus), iar senatorul George Stângă, să îşi scrie discursul pentru conferinţa de presă de a doua zi, susţinută de Rareş Bogdan. Ce a făcut, ce n-a făcut, cert este că discursul său a fost ca apa de ploaie – clar: ”…suntem convinşi că domnul Iohannis va lua un nou mandat şi împreună cu PNL avem foarte multe proiecte pe care vrem să le punem în aplicare astfel încât să facem România să fie o tara normală, o ţară cu un sistem de sanitar … de sănătate… care să ne dea siguranţa că intrăm cu o boală şi ieşim trataţi, nu că intrăm cu o boală şi ieşim cu două-trei”. În plus, George Stângă l-a recomandat pe Rareş Bogdan drept europarlamentarul “care cunoaşte problemele cu care se confruntă  din judeţul nostru şi ne va sprijini prin pârghiile pe care le are la dispoziţie în Parlamentul European să aducem finanţări europene în judeţul Galaţi“. Un prim succes? Rareş Bogdan tocmai a anunţat că a reuşit să convingă parlamentarii europeni pentru a aloca peste 8 milioane de euro satelor afectate de inundaţii. Nu din Galaţi, ci din Iaşi, Suceava şi Bacău, enumerare primită fără nici o tresărire de Stângă.

Nici Rareş Bogdan nu s-a lăsat mai prejos, făcând publicul să creadă că Galaţiul este Drajna (şi viţăvercea): “Galaţiul este un judeţ care trebuie câştigat de liberali şi care arată extrem, extrem de prost… Mă doare că un astfel de judeţ poate să aibă această situaţie… e ruşinos… mi s-a atras atenţia încă de alaltăieri când mi s-a spus <<ai grijă la Drajna>>… auzisem de Drajna dar am putut vedea pe propria piele ce înseamnă asta… e absolut incalificabil în anul de graţie 2019 să stai la o barieră 45 de minute alături de persoane care trebuiau să ajungă la şcoli, grădiniţe, cu copii, familii … e mult, prea mult pentru o ţară care vrea să fie europeană”.

Surpriza a fost, însă, cu totul alta şi mai ales a lui George Stângă; de unde îşi făcuse calculul că va direcţiona fondurile (altora) electorale pentru a câştiga funcţia de preşedinte al CJ Galaţi, Rareş Bogdan a spus clar că îl va numi în viitorul Guvern liberal, moment în care senatorul mai că a lăcrimat de emoţie şi, totodată, de durerea apropiatei despărţiri de glie.

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 × 5 =