Stagii de practică inovatoare pentru 250 de studenţi

0
808

Un număr de 250 de studenţi de la Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi vor beneficia de stagii de practică naţionale şi în străinătate, în urma unui proiect lansat marţi la instituţia de învăţământ superior.

Proiectul „Sprijinirea tranziţiei studenţilor din domeniul ingineriei către piaţa muncii prin stagii de practică inovatoare” are ca obiectiv îmbunătăţirea calităţii stagiilor prin optimizarea coerenţei între obiectivele de formare a stagiului şi nevoile de inovare şi dezvoltare a întreprinderilor în trei domenii de dezvoltare importante pentru economia Regiunii de Sud-Est: tehnologia informaţiei, domeniul energiei electrice şi naval.

Proiectul are un grup ţintă de 250 de studenţi din învăţământul superior, licenţă şi masterat, din cadrul Universităţii Dunărea de Josi, iar prin măsurile propuse se doreşte o creştere a nivelului de calitate în pregătirea practicii, pentru ca aceştia să-şi poată menţine locul de muncă pe timp îndelungat. Dintre aceştia, 200 de studenţi vor beneficia de stagii de practică naţionale, iar 50 vor beneficia de stagii de practică în străinătate în cadrul schemei de formare transnaţională care integrează studenţii în proiecte de dezvoltare cu caracter inovativ.

Prin acest proiect se propune revizuirea modalităţii de organizare a serviciilor de orientare şi consiliere profesională a studenţilor din cadrul Facultăţii de Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică şi Electronică şi Facultăţii de Arhitectură Navală, cu scopul de a putea răspunde în mod eficient nevoilor de îndrumare profesională a acestora.

Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi are ca obiectiv de bază adaptarea conţinutului educativ la nevoile pieţei muncii, fapt pentru care devine un element esenţial efectuarea stagiilor de practică de către studenţii universităţii la firme/instituţii de profil, în care aceştia să intre în contact cu probleme reale existente în domeniul de studiu, şi astfel, crescând şansele ca aceştia să fie integraţi pe piaţa muncii la finalizarea studiilor.

Perioada de implementare a proiectului este de 24 de luni, Universitatea Dunărea de Jos având ca parteneri Fundaţia SATEAN din Brăila şi Asociaţia Umbria Training Center din Italia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.