Spor nesimțit la Prefectura Galați

0
1632

În plină criză pandemică, dar mai ales economică, fostul Guvern PNL, condus de Ludovic Orban, adopta în luna august 2020 o ordonanță de urgență prin care se acordă spor de Covid de 30% funcționarilor din prefecturi. Asta în condițiile în care numeroase sectoare de activitate din economie au fost puse pe chituci de Guvernul PNL.

Nici funcționarii din Prefectura Galați nu fac excepție. Cei 39 de angajați ai Prefecturii, cu excepția prefectului și subprefectului (aceasta fiindcă nu permite actul normativ) încasează de 5 luni sporul nesimțit de 30% pentru expunerea la infecția Covid-19, în condițiile în care activitatea cu publicul a Prefecturii Galați este suspendată din martie 2020, de când au fost confirmate primele cazuri de infectare cu noul coronavirus în România și a fost instituită starea de urgență.

Și în timp ce funcționarii din prefecturi iau spor de 30% pentru Covid, zeci de mii de lucrători din sectoare aflate în linia întâi, expuși zilnic unui risc major de infectare având contact direct cu mii de oameni (personal medical aflat în unități sanitare non-Covid, polițiști, jandarmi, militari, pompieri, lucrători din serviciile de Evidența Populației, Permise și Înmatriculări Auto, Pașapoarte, Imigrări, centre de azil și mulți alții) nu încasează niciun spor pentru Covid.

Mai mult decât atât, noul guvern PNL-USRPLUS-UDMR condus de ”eminența cenușie” a finanțelor românești, Florin Cîțu, a anunțat că îngheață salariile, sporurile și alte drepturi pentru bugetari și sunt luate în calcul și unele măsuri de austeritate ce s-ar putea traduce prin tăieri sau amânarea la plată a unor drepturi salariale. Cu toate acestea, funcționarii din prefecturi continuă să încaseze sporul nesimțit de 30% pentru expunerea la Covid.

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 × 2 =