Spitalul de la Gănești, reabilitat de CJ Galați cu bani din PNRR

0
964
A fost aprobat proiectul de modernizare a vechilor pavilioane de la Unitatea Medico-Socială Gănești, votul fiind dat miercuri, în ședința Consiliului Județean Galați. Valoarea proiectului este de 5.765.339 lei (TVA inclus). Proiectul va fi depus spre finanțare în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență.
“După ce în 2020 am inaugurat un spital nou la Gănești, cu toate dotările necesare pentru pacienții cu boli psihice grave care sunt îngrijiți acolo, am lucrat, alături de echipa Consiliului Județean și de angajații centrului de la Gănești, la un nou proiect pentru zecile de bolnavi pentru care această unitate medico-socială înseamnă acasă.
Vom moderniza și vom transforma radical și vechile pavilioane ale acestui centru, în care zi de zi sunt îngrijiți zeci de oameni cu boli psihice grave, mulți fiind din păcate abandonați aici de familiilor lor.
Astfel, vom eficientiza energetic și vom consolida trei pavilioane din cadrul UMS Gănești. Investiția presupune ample lucrări de consolidare, reabilitare termică, de înlocuire a instalațiilor degradate, de montare a unor sisteme moderne de climatizare și de iluminat, precum și de instalare a unor sisteme de producere a energiei verzi.
Alături de angajații de la UMS Gănești, facem tot ceea ce putem pentru a le face viața mai bună acestor pacienți. Investiția este de aproape 1,2 milioane de euro și ne vom zbate până la capăt pentru realizarea acesteia”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.