Spital nou-nouț pentru Boli Infecțioase

0
645

Președintele Consiliului Județean, Costel Fotea, a inaugurat corpul de clădire nou construit pentru Spitalul de Boli Infecțioase Galați.  Investiția este de 19.085.000 de lei, fonduri din bugetul propriu al Consiliului Județean și fonduri europene. În această sumă este inclusă și dotarea cu echipamente medicale și mobilier nou.

“Este pentru prima data în ultimii 30 de ani, când, la Galați, se construiesc de la zero clădiri noi pentru spitale. Mai bine de jumătate din activitatea Spitalului de Boli Infecțioase se va muta în noua clădire. Aici vor funcționa laboratorul de microbiologie moleculară, secția de dermato-venerologie și o parte din secția de boli infecțioase I. Dezvoltăm aici un centru de excelență pentru diagnosticarea și tratarea cancerului de piele, cu echipamente medicale de ultimă generație, unice în România. De asemenea, s-a amenajat și un compartiment pentru intervenții chirurgicale minore. Mai mult, noua clădire are și o zonă didactică pentru studenții de la medicină, inclusiv un amfiteatru cu peste 100 de locuri. Au fost amenajate saloane moderne, cu trei paturi și baie proprie, dotate cu tot ceea ce este nevoie pentru confortul pacienților”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Noua clădire a Spitalului de Boli Infecțioase are o suprafață desfășurată de aproape 2800 de mp și 23 de saloane. La demisol se află laboratorul, amfiteatrul, o parte din cabinetele medicilor și spațiile tehnice, iar la parter cabinetele medicale, saloanele pacienților și cabinete de consultații sau tratament.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.