Spital nou la Găneşti

0
797

A fost inaugurat noul corp de clădire construit la Gănești pentru pacienții cu afecțiuni psihice grave. Este o investiție de 13.281.722 de lei, fonduri din bugetul propriu al Consiliului Județean Galați.  Clădirea dispune de 50 de locuri de cazare pentru pacienții internați la UMS Gănești.

“Este primul spital construit de la zero în județul Galați, în ultimii 30 de ani. Este un spital modern, cu saloane cu două sau trei paturi, bucătărie complet utilată, cabinete medicale, spații pentru gimnastică medicală, masaj și fizioterapie, cabinet stomatologic și farmacie. Fiecare salon are baie proprie și a fost dotat cu paturi, saltele, mese și noptiere noi. Din păcate, mulți dintre cei de aici au fost abandonați de familie. Nimeni nu i-a mai vizitat de ani de zile. Personalul de aici este singura familie pe care o au. Am dotat noul spital cu tot ceea ce este nevoie pentru cei care sunt internați aici. Pentru ei, aici este acasă. Trebuie să avem grijă de ei și să facem tot ce putem pentru a le face viața mai bună. Și vechile spații, care au fost deja mult îmbunătățite, vor intra într-un amplu proces de modernizare”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Noua clădire are o suprafață desfășurată de 3700 de mp. La demisol sunt amplasate spaţiile tehnice şi bucătăria, la parter cabinetele medicale, farmacia şi spaţiile pentru îngrijirea pacienţilor, la etajul întâi se află o zonă pentru personalul unității şi una cu rezerve pentru pacienţi, iar cel de-al doilea etaj este destinat în totalitate pacienţilor. La cele două etaje sunt saloane separate pentru pacienții cu boli transmisibile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.