Spectacolul ‘Rashômon’ a intrat în producţie la Teatrul Dramatic ‘Fani Tardini’

0
644

Spectacolul RASHŌMON, o adaptare după texte de Ryūnosuke Akutagawa, a intrat în producție la Teatrul Dramatic „Fani Tardini” Galați.

Ryūnosuke Akutagawa (n. 1 martie 1892, Tokyo – d. 24 iulie 1927, Tokyo) a fost un scriitor nipon al Perioadei Taishō care s-a impus rapid drept unul dintre reprezentanții de vază ai prozei moderne din Japonia. Autor a peste 140 de povestiri, unele dintre ele ecranizate, Ryūnosuke Akutagawa a debutat în 1914 cu povestirea „Rōnen” („Vârsta senectuții”), iar un an mai târziu a scris „Rashōmon”, una dintre capodoperele sale. În cinstea sa, în 1935 a fost înființat Premiul Akutagawa, cel mai important premiu literar al Japoniei contemporane.

Adaptarea scenică a textului și regia artistică a spectacolului RASHŌMON sunt semnate de Cătălin Vasiliu.

În distribuție, actorii: Vlad Vasiliu, Vlad Ajder, Dan Căpățână, Flavia Călin, Cristian Gheorghe, Elena Anghel și Mihai Păun (student în Anul III la Facultatea de Arte a Universității „Dunărea de Jos” Galați).

Scenograful spectacolului este artistul plastic Daniel Divrician.

Muzica originală este creația lui Costas Ivanov.

Coregrafia este realizată de Elena Anghel.

Aflat acum în etapa repetițiilor-lectură, spectacolul RASHŌMON va avea premiera în mai 2021, dacă autoritățile vor permite redeschiderea sălilor de spectacole.

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 + 18 =