Astăzi, în Cantina 2 a Universității „Dunărea de Jos” din Galați, Facultatea de Știința și Ingineria Alimentelor a avut loc concursul de creație culinară „La gastronomie internationale au Dunarea de Jos”, activitate cuprinsă în cadrul proiectelor „Practica – o șansă în plus în tranziția de la școală la viața activă”- ID 109526, proiect cofinanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014 – 2020, beneficiar: Școala Română de Afaceri a Camerelor de Comerț și Industrie, Filiala Brăila și „Création d’un réseau régional francophone sur la santé, la nutrition et la sécurité alimentaire” (SaIN), încheiat cu Agentia Universitară Francofonă. Preparatele expuse – peste 40 de feluri de mâncare – au fost realizate de 50 de studenți din anul II specializarea IPA, anul III specializarea IMAPA, anul I master specializările IMAPA și CESA, coordonați de conf. dr. ing. Daniela Istrati, conf. dr. ing. Liliana Mihalcea și șef lucr. dr. ing. Maria Cristiana Garnai și de 27 de elevi coordonați de cadrele didactice de la Colegiul de Industrie Alimentară „Elena Doamna” Galați, Colegiul Economic „Virgil Madgearu” Galați și Liceul Tehnologic de Alimentație și Turism „Dumitru Moțoc” Galați. Toate felurile de mâncare au fost jurizate de un juriu din care nu a lipsit un chef bucătar dar și profesori universitari specializați în analiză senzorială, precum și reprezentanți ai agenților economici implicați în proiect, echipa de degustători fiind coordonată de conf. dr. ing. Gabriela Iordăchescu.
De altfel, cei mai buni bucătari au fost premiați de către Agentia Universitară Francofonă. Alături de preparatele studenților și liceenilor, au fost expuse și produsele eco-inovative calificate la faza locală a concursului Ecotrophelia 2019 și care vor reprezenta universitatea gălățeană la faza națională Ecotrophelia România 2019.