Specialiștii Centrului Antidrog, alături de elevii Liceului ”Emil Racoviță”

0
202

Specialiștii Centrului Regional de Prevenire Evaluare și Consiliere Antidrog (CRPECA) Galați au desfășurat o activitate interactivă, de informare cu privire la efectele și riscurile consumului de droguri, pentru elevii claselor din ciclul gimnazial și liceal ai Liceului Teoretic ”Emil Racoviță” Galați.

Tematica abordată în cadrul întâlnirii a vizat dobândirea de către aceștia a unor informații care să le faciliteze gestionarea emoțiilor și a problemelor asociate consumului de droguri.

Astfel, au fost purtate discuții despre principalele categorii de substanţe şi efectele acestora, semnele consumului de substanțe psihoactive, modalităţile de prevenire a consumului de droguri, dar și unde să ceară sprijin de specialitate, în caz de nevoie.

Activitatea se înscrie în seria acțiunilor preventive în mediul școlar, în acord cu prevederile Planului de acţiune în domeniul drogurilor la nivelul judeţului Galați, pentru perioada 2023 – 2024, cu scopul de a contribui la creșterea gradului de conștientizare a populației școlare cu privire la riscurile consumului de droguri.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.