Solidaritate – pacient COVID 19 testat negativ după tratament cu plasmă

0
872
Pacientul de doar 46 de ani, internat în stare critică la secția ATI special înființată la Spitalul Județean pentru bolnavii cu COVID 19, a fost testat de două ori consecutiv negativ la virusul SARS CoV 2 după ce acesta a fost tratat cu plasmă îmbogățită cu anticorpi prelevată de la alți gălățeni care s-au vindecat de coronavirus. Potrivit medicilor, pacientul încă este în stare gravă, iar medicii luptă pentru salvarea sa, însă el a scăpat de coronavirus după tratamentul cu plasma prelevată de la foștii bolnavi de COVID 19. Acesta este primul pacient COVID 19 din Galați care a scăpat de coronavirus după un astfel de tratament.
Reamintim, săptămâna trecută, la Centrul Județean de Transfuzii Sanguine s-au prezentat primii doi gălățeni care s-au vindecat de COVID 19 și care au donat plasmă – George și Monica Stoica. Gestul celor doi a mobilizat și a inspirat alți zece gălățeni care au venit de atunci și, de asemenea, au donat plasmă îmbogățită cu anticorpi. Procedura de prelevare a plasmei, plasmafereză, a fost realizată cu ajutorul unui aparat performant (40.000 de euro) primit, la începutul lunii mai, donaţie din partea S.C Besmax Pharma Distribution SRL de către Centrul Judeţean de Transfuzii Sanguine Galaţi.
Centrul de Transfuzii le mulțumește tuturor gălățenilor care au venit să doneze plasma și îi încurajează și pe alți foști pacienți COVID 19 să facă același gest, tratamentul cu plasmă îmbogățită cu anticorpi dovedindu-se eficace mai ales pentru acei bolnavi aflați în stare critică. Cu plasma donată de un fost bolnav COVID 19 se pot face trei transfuzii pentru tot atâția pacienți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.