Solidaritate – colectă publică pentru dotarea Spitalului de Boli Infecțioase

0
1223

Fundația Comunitară Galați (care a acordat finanțări în comunitate de peste 530.000 de lei prin programele Semimaraton Galați, Științescu, Fondul de Burse și Generații) se alătură campaniilor din rețeaua fundațiilor comunitare și lansează apelul ”Galați în siguranță”, destinat strângerii de fonduri pentru dotarea Spitalului de Boli Infecțioase Galați cu materialele necesare luptei împotriva Covid-19. Potrivit reprezentanților fundației, “facem un apel către toți locuitorii Galațiului, dar și către companiile locale, să doneze pentru a sprijini Spitalul Clinic de Boli Infecțioase ”Sf. Cuvioasă Parascheva” în achiziția de echipamente esențiale pentru diagnosticarea și tratarea pacienților infectați cu Covid-19.

Donațiile se pot face pe siteul www.semimaratongalati.ro, reconfigurat special pentru această campanie. Fundația Comunitară Galați va ține legătura cu furnizorii și va achiziționa testere, echipamente de protecție pentru personalul medical (măști, mănuși), dezinfectanți, filtre antivirale, echipament specific de ventilație și măști de oxigen, pe care le va dona către spital. Acest proiect pentru susținerea Spitalului de Boli Infecțioase Galați este sprijinit de Prefectura Galați,  Asociația Pacienților Galați, Code4Romania și Asociația ”Dăruiește Viața”, care ne facilitează contactul cu furnizori pentru necesarul spitalului.

”Este importantă mobilizarea întregii comunități, în scopul de a sprijini sistemul medical, acesta fiind cel mai expus, dar și cel mai brav. Ei au nevoie de noi la fel de mult, pe cât avem și noi de ei. Facem front comun azi în lupta cu o situație critică, ce ne afectează și ne responsabilizează deopotrivă pe toți. Ei merg în spitale pentru noi, noi stăm acasă și donăm pentru ei. Suntem alături de sistemul medical, cu toate resursele!”, declară Liliana Cristea, Directorul Executiv al Fundației Comunitare Galați”.

 

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

thirteen + fifteen =