Șoferii gălățeni care își parchează mașinile pe trotuare și spații verzi vor plăti amenzi de la 700 la 1.500 lei

0
2450

Gălățenii care își vor parca mașinile neregulamentar ar putea să dea o mare parte din salariu pe o singură amendă. Se va întâmpla asta chiar peste câteva luni, odată cu schimbarea regulamentului prin care sunt instituite regulile cu privire la staționarea și parcarea autovehicolelor pe domeniul public. Primăria Galați a lansat în dezbatere publică proiectul de hotărâre privind ”Aprobarea Regulamentului privind stabilirea unor măsuri pentru gospodărirea municipiului Galati”, prin care este modificat vechiul regulament, aprobat prin Hotărârea Consiliului Local nr 61/2012. Regulamentul impune reguli în mai multe domenii, de la organizarea unor spectacole la obligațiile deținătorilor de animale de companie sau creșterea animalelor de curte, dar un impact mai mare cu privire la bunul mers al vieții cotidiene îl are Capitolul VIII, ce include ”Măsuri referitoare la circulația, oprirea, staționarea și parcarea neregulamentară pe domeniul public sau privat al Municipiului Galați”. De la bun început se menționează că amenzile sunt de la 700 la 1.200 de lei pentru persoane fizice și de la 900 la 1.500 lei în cazurile în care este parcat sau staționat ilegal un autovehicol aflat în proprietatea unei firme. Sunt aplicate amenzi de până a 1.500 lei pentru ”oprirea, staţionarea, parcarea și circulația vehiculelor în orice fel în parcuri, alei pietonale, insule de dirijare a circulației, esplanade, trotuare, cu excepția locurilor unde parcarea este permisă prin indicatoare”, dar și pentru oprirea şi staţionarea autovehiculelor pe locurile de parcare rezervate pentru diferite activităţi sau pentru persoanele cu handicap. Sunt pasibili de aceleași amenzi și șoferii care își rezervă locuri de parcare pe carosabil sau pe domeniul public fără aprobarea Consiliului Local şi semnalizarea acestora cu altfel de ”dispozitive” decât cele agreate, de la bidoane de plastic sau cărămizi la navete de bere. Aceleași amenzi le riscă și adunătorii de peturi sau deșeuri metalice de la punctele Ecosal care își duc marfa în cărucioare trase cu mâna, dar și bicicliștii care circulă pe trotuare în afara pistelor pentru biciclete. Circulația pe trotuare este sancționată la fel de sever și pentru deținătorii de motociclete, motorete, scutere, ciclomotoare și motoscutere.

Sunt prevăzute amenzi de la 200 la 400 de lei și pentru cei care parchează aiurea, ocupând două locuri de parcare. ”Conducătorii de autovehicule, care parchează într-o parcare care are locurile delimitate prin efectuarea marcajului de vopsea, au obligația de a parca autovehiculul astfel încat să nu incomodeze accesul în/din autovehiculele parcate pe locurile parcate în stânga sau în dreapta. Parcarea autovehiculului fără respectarea celor menționate anterior sau parcarea unui autovehicul astfel încât acesta ocupa doua locuri de parcare, constituie contravenție și se pedepsește cu amendă de la 200 – 400 lei”, se spune în noul regulament.

Tot cu amenzi de la 700 la 1.500 de lei sunt sancționate și ”drifturile” sau turarea motoarelor. Potrivit noului regulament sunt sancționate ”turarea excesivă a motoarelor autovehiculelor, efectuarea cu intenție de manevre prin derapaje, întoarceri bruște, accelerări și frânări bruște, executate pe domeniul public”, indiferent dacă aceste manevre sunt executate pentru distracție sau pentru verificarea stării tehnice a autovehicolelor în urma efectuării unor reparații.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.