Slujba de Bobotează a reunit credincioşii pe Faleza Dunării

0
615

Mii de gălăţeni au venit, în această după amiază, pe Faleza Dunării, unde slujba de Bobotează a fost oficiată de arhiepiscopul Dunării de Jos, Casian, împreună cu un sobor de preoţi.

Conform tradiţiei, autorităţile publice locale – primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, preşedintele CJ Galaţi, Costel Fotea, subprefectul Mihai Manoliu – au asistat la slujbă. “Respectăm o veche tradiție. M-am bucurat să văd și astăzi, ca în fiecare an de Bobotează, numeroși gălățeni pe Faleză, la slujba de sfințire a apei și aruncarea crucii în apele Dunării. Astfel de momente pe care le trăim împreună cu credință în Dumnezeu fac parte din tradiția, spiritualitatea și identitatea noastră”, a spus primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu.

După ce  s-au sfințit cei 20.000 de litri de apă, aşezaţi în 12 butoaie din lemn, decorate cu cetină şi tricolor, agheazma a fost împărțită, conform tradiției, credincioșilor, iar pentru menţinerea ordinii publice au fost mobilizaţi 150 de jandarmi, poliţişti, pompieri şi poliţişti locali. După slujbă,  în apele Dunării a fost aruncată crucea de Bobotează, după care au sărit nouă bărbaţi. Câştigătorul cursei din acest an este Ionuţ Bolea, are 36 de ani şi doi copii. Bărbatul a fost agent de pază, însă momentan nu este angajat.

 

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

17 + 8 =