Slujbă de binecuvântare a sediului ISU Galați

0
531

Joi, 14 decembrie, a avut loc slujba de binecuvântare a sediului central în care îşi desfăşoară activitatea Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă(ISU) „General Eremia Grigorescu“ din Galaţi.
În ultimii doi ani, clădirea administrativă a ISU Galați, respectiv a Detaşamentului de Pompieri Galați, s-a aflat într-un amplu proces de reabilitatea şi înnoire, cu lucrări atât la exterior cât şi interior.
În deschiderea evenimentului, în curtea interioară a instituţiei, a avut loc ceremonialul militar de prezentare a drapelului de luptă şi alocuţiunile specifice momentului.
În continuare, în Capela cu hramul ”Sfântul Iosif cel Nou de la Partoş” din incinta sediului administrativ a fost săvârşită slujba de binecuvântare a sediului renovat şi înfrumuseţat.
Slujba de fost oficiată de Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, în prezenţa autorităţilor locale şi a ofiţerilor, subofiţerilor şi lucrătorilor din cadrul acestui inspectorat, precum şi reprezentanţilor militari din conducerea Garnizoanei Galaţi.
În cuvântul adresat cu acest prilej, chiriarhul Dunării de Jos a apreciat devotamentul şi spiritul de sacrificiu pe care pompierii români îl manifestă în toate misiunile în care sunt implicaţi, evidenţiind patriotismul dublat de credinţa în Dumnezeu şi dragostea faţă semenii lor afalţi în dificultate.
În semn de recunoştinţă şi respect pentru activitatea desfăşurată în slujba ţării şi a poporului, ierarhul Dunării de Jos a oferit „Vrednicia andreiană“ domnului inspector şef al ISUJ Galaţi, colonel Ion Toma.
Evenimentul de astăzi s-a încheiat cu un Concert de colinde susţinut de elevi din cadrul Seminarului Teologic Ortodox ”Sf. Andrei” şi Grupul de tineri ”Voces” din Galaţi şi stropirea cu Aghiasmă a spaţiilor ce alcătuiesc sediul ISU Galaţi.
Construcţia noii clădiri a Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „General Eremia Grigorescu“ din strada Mihai Bravu, nr. 36, Galaţi, a început la data de 30 decembrie 1990, iar la 14 iunie 1994 aceasta a fost finalizată. La festivitatea de inaugurare a noului sediu, împreună cu ierarhul Dunării de Jos, Înaltpreasfințitul Prăinte Casian, au participat prefectul judeţului Galaţi, Nicolae Beuran, subprefectul judeţului, Traian Mîndru, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, Răzvan Angheluţă, comandanţi de la unităţile Ministerului de Interne şi M.Ap.N, precum şi alte oficialităţi judeţene şi locale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.