Sistemul centralizat de termoficare nu va fi repornit! Anunțul primarului Ionuț Pucheanu cu privire la încălzire

0
1626

Întrucât sistemul centralizat de termoficare este ineficient, în condițiile în care numărul consumatorilor este tot mai mic, iar pierderile sunt foarte mari și generează costuri uriașe pentru bugetul local, primarul Ionuț Pucheanu îi încurajează pe gălățeni să își monteze surse alternative de încălzire și apă caldă. Municipalitatea continuă să le acorde oamenilor ajutorul financiar de 3.000 de lei pentru a-și cumpăra sisteme alternative de producere a căldurii și apei calde (centrale termice pe gaz sau electrice, panouri radiante, boilere etc), în așa fel încât să devină independenți din punct de vedere termic cu sprijinul Primăriei. Potrivit edilului, până miercuri dimineață, peste 3.000 de gălățeni solicitaseră instituției ajutorul financiar de 3.000 de lei, după ce, anul trecut, programul a avut aproape 8.000 de beneficiari.

”Urmează să demarăm o anchetă socială la nivelul apartamentelor încă branșate la sistemul centralizat de termoficare, ai căror proprietari, până în momentul de față, nu s-au îngrijit de niciun fel, care încă așteaptă să se întâmple ceva din punct de vedere al încălzirii. Pentru acești cetățeni vom demara o campanie de conștientizare care se va suprapune cu ancheta socială. Sunt cetățeni, în special cei în vârstă, care, din cauza unei inerții naturale, care vine odată cu vârsta, nu s-au interesat, nu li s-a spus despre acest program sau nu se pot deplasa. Și atunci este normal ca noi să venim în ajutorul lor. Dacă este nevoie ca cineva să depună dosarul în locul lor, vom avea angajați ai Primăriei care se vor ocupa de acest lucru”, a declarat, miercuri, primarul Galațiului, într-o conferință de presă.

Edilul a amintit că, pe lângă cei 3.000 de lei pe care municipalitatea îi oferă gălățenilor pentru a-și cumpăra sisteme alternative de încălzire și apă caldă, autoritățile au demarat lucrările pentru transformarea celor 20 de puncte termice în microcentrale de cartier (acestea vor funcționa pe gaz), care vor furniza agent termic pentru aproximativ 6.000 de apartamente din peste 60 de blocuri și cămine, ai căror locatari și-au dorit să se înscrie în acest program prin intermediul asociațiilor de proprietari. Autoritățile au precizat că gălățenii arondați viitoarelor microcentrale de cartier nu vor putea beneficia însă de ajutorul financiar de 3.000 de lei.

Reamintim că ajutorul financiar se acordă persoanelor singure care au un venit net mediu lunar de până în 2.500 de lei, familiei formată din doi membri, care are un venit net mediu lunar pe membru de până în 2.000 de lei, celei formată din trei membri, care are un venit net mediu lunar pe membru de până în 1.700 de lei, şi familiei cu patru sau mai mulţi membri, care are un venit net mediu lunar pe membru de până în 1.450 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.