Sistem modern de automatizare la Biblioteca “V.A Urechia”

0
532

Biblioteca “V.A Urechia” implementează un sistem modern de automatizare a activității instituției și de securizare a fondului de carte.

Valoarea totală a investiției este de peste 1,2 milioane lei, din care mai bine de jumătate înseamnă costuri cu noile etichete pentru documente și permise pentru cititori.

Este o investiție multianuală, fondurile fiind  asigurate de Consiliul Județean. Primele etape ale sistemului vor deveni funcționale în a doua jumătate a acestui an.

“Odată cu implementarea acestor tehnologii, cititorii vor putea să împrumute cărți sau să le returneze fără a mai interacționa cu bibliotecarii. Mai mult, cu noul sistem restituirea cărților se va putea face la orice oră din zi și din noapte. În plus, munca repetitivă va fi preluată de tehnologie, va scădea foarte mult timpul de procesare a activităților de împrumut, restituire sau inventariere a cărților, va crește gradul de securitate a documentelor, se vor identifica repede documentele amplasate greșit la raft, iar întreaga activitate a bibliotecii va fi eficientizată la maximum”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Sistemul va cuprinde echipamente fixe și mobile de citire/scriere, sisteme de transmitere rapidă a datelor, terminale mobile pentru identificarea rapidă a cărților, poartă de acces și sistem automat de împrumut sau de returnare a publicațiilor.

În acest moment, o parte dintre echipamente au fost deja instalate, iar bibliotecarii lucrează deja la noul sistem de etichetare a cărților.

Biblioteca “V.A Urechia” deține un fond de carte de peste 900.000 de volume.

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

thirteen − six =