Simulator auto pentru conștientizarea pericolului conducerii autovehiculelor sub influența drogurilor sau a alcoolului.

0
898

Consiliul Județean a dotat Centrul Regional de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Galați cu un simulator auto de ultimă generație, pentru a crește astfel gradul de conștientizare cu privire la pericolul conducerii autovehiculelor sub influența drogurilor sau a alcoolului. De asemenea, au fost achiziționați și ochelari VR, precum și ochelari  care simulează efectul consumului de droguri sau alcool.

“Educația este una dintre cele mai importante modalități de a preveni consumul de substanțe halucinogene.

De aceea, am decis să ne alăturăm Centrului Regional de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Galați și să achiziționăm tehnologie modernă pentru a crea un mediu sigur în care pot fi simulate efectele și pericolele consumului de substanțe interzise.

Cu ajutorul acestui simulator auto, dotat cu soft profesional, orice posesor de carnet de conducere poate înțelege cât de grav îi sunt afectate abilitățile de conducere, precum și riscurile la care se expune și îi expune pe ceilalți participanți în trafic.

Practic, acest simulator modern recreează efectele drogurilor și alcoolului asupra vederii, timpului de reacție și performanței de conducere a unui autovehicul.

Este primul Centru Antidrog din țară dotat cu asemenea inovații tehnologice. Astfel, cu ajutorul noilor achiziții, vor putea fi organizate mai multe acțiuni de informare, prevenire, conștientizare și educare privind consumul substanțelor adictive. Totul, pentru a reduce consumul de droguri și implicit numărul accidentelor provocate de soferii aflați sub influența narcoticelor”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

În plus, în perioada următoare vor fi achiziționate și un proiector de imagini holografice, precum și mai multe materiale promoționale care vor fi utilizate în cadrul campaniilor de informare și prevenire.Valoarea investiției este de 98.500 de lei, fonduri din bugetul propriu al Consiliului Județean Galați. Informații suplimentare pot fi obținute la sediul Centrul Regional de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Galați din strada Al. I. Cuza, bl. Cristal, sc.2, et. 2, la numărul de telefon al centrului 0236/461800 sau folosind adresa de mail: [email protected].

Ar putea fi o imagine cu ecran şi interior

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.