SIF Moldova a vândut şi acţiunile deținute la Agrogal SA Galaţi, după ce vânduse și acțiunile Comat SA Galaţi

0
1232

SIF Moldova, cea mai mare societate de investiţii financiare de la Bursa de Valori București, cu  1,2 miliarde de lei capitalizare, şi-a lichidat deţinerea la Agrogal SA Galaţi, pentru suma de 574.539 lei, după ce anterior renunţase şi la acţiunile deţinute la Comat Galaţi, pentru 1,028 milioane lei. Tranzacţia  de vânzare a pachetului la Agrogal, firmă cu activităţi în zona agricolă, s-a efectuat prin mandatar Asset Invest SA, filială a SIF Moldova înfiinţată în scopul restructurării deţinerilor din portofoliul istoric. Tranzacția este în acord cu strategia prezentată în programul de activitate 2017, se arată în notificarea SIF Moldova publicată la Bursa de Valori București.

Pachetul de 1,03 milioane de acțiuni din acțiunile Comat SA Galați pe care le deținea SIF Moldova reprezenta 9,45% din titlurile societăţii specializate în comerţul cu ridicata al produselor de intermediere. Schimbul s-a efectuat pe sistemul alternativ de tranzacţionare AeRO de la BVB, la preţul de 1 leu/acţiune, cu 17,65% peste referinţă, ceea a făcut ca valoarea tranzacţiei să ajungă la 1,03 milioane lei. Comat Galaţi a raportat în primul semestru venituri din exploatare de aproape 630.000 de lei, cu peste o treime mai mici decât cele de 992.000 lei din perioada similară a anului trecut. În acelaşi interval, Comat SA a trecut pe profit, cu peste 61.000 de lei. La preţul tranzacţiei prin care SIF Moldova a ieşit din acţionariat, capitalizarea bursieră a Comat Galaţi este de 10,88 milioane lei, respectiv 2,37 milioane euro.

Activul net al SIF Moldova este de 1,705 miliarde lei şi prezintă cel mai mare discount dintre toate cele cinci SIF-uri, respectiv 34%. Principalele expuneri ale SIF Moldova sunt reprezentate de pachetele de acţiuni deţinute în cadrul Băncii Transilvania (TLV), OMV Petrom (SNP) şi Transgaz (TGN)..

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.