Siderurgiștilor, pentru prima dată în modernizare! Au început lucrările la cel mai mare proiect de infrastructură al orașului

0
1277

Primăria a demarat lucrările la cel mai important proiect de infrastructură al Galațiului – modernizarea bulevardelor Siderurgiștilor și 1 Decembrie la pachet cu înlocuirea liniilor de tramvai – pentru care a obținut fonduri europene de peste 20 milioane euro.

Lucrările au început pe Siderurgiștilor, pe porțiunea cuprinsă între Spitalul de Copii și strada Gheorghe Doja, iar spre sfârșitul săptămânii trecute au continuat înspre General.

”Au fost deja scoase vechile linii de tramvai și se pregătește terenul pentru turnarea noii fundații a căii de rulare. Este un proiect amplu, pentru care investim peste 20 milioane euro din fonduri europene și care presupune pentru prima dată reabilitarea completă a străzilor 1 Decembrie și Siderurgiștilor. Lucrările presupun pe lângă refacerea completă a carosabilului, a trotuarelor și a liniilor de tramvai și realizarea de piste pentru biciclete, noi spații verzi și modernizarea completă a rețelelor de utilități”, anunță primarul Ionuț Pucheanu.

Reamintim că edilul a semnat, anul trecut, contractul de finanțare cu fonduri europene pentru obiectivul ”Modernizare linii tramvai și carosabil străzile Siderurgiștilor și 1 Decembrie 1918”, un proiect major de investiții, a cărui valoare este de 104.373.966 lei, din care valoarea totală eligibilă – 89.628.219 lei, iar valoarea neeligibilă – 14.745.746 lei.

Proiectul prevede reabilitarea carosabilului (32.000 de metri pătrați), reabilitarea trotuarelor (20.480 de metri pătrați), realizarea de piste pentru biciclete (7.680 metri pătrați), reabilitarea liniilor de tramvai (4.740 metri), reabilitarea și modernizarea a 18 stații de călători. În plus, vor fi plantați arbori și arbuști și vor fi amenajate spații verzi.

Amplul proiect de infrastructură vizează și modernizarea iluminatului public stradal, introducerea în subteran a rețelelor aeriene (fibră optică, telefonie, tv) și înlocuirea rețelelor de apă și canalizare.

Ionuț Pucheanu, primarul municipiului Galați: Este pentru prima dată când cele două străzi vor fi modernizate și pentru prima dată când municipalitatea investește pentru înlocuirea liniilor de tramvai și modernizarea căilor de rulare. Una dintre prioritățile noastre este atragerea de fonduri europene pentru dezvoltarea și modernizarea orașului. Obiectivul este de a nu rata nicio axă de finanțare și a atrage cât mai mulți bani europeni. Primăria a depus proiecte cu fonduri europene de peste 1,4 miliarde de lei (aproximativ 300 de milioane de euro) pentru obiective de investiții în toate domeniile – infrastructură, transport public în comun, sănătate, educație, cultură, social etc.

Mai mult, în vara anului trecut, edilul a lansat, pe pagina sa de facebook, o consultare publică, prin care i-a întrebat pe gălățeni dacă își doresc trafic fluidizat sau mai multe parcări pe străzile Siderurgiştilor şi 1 Decembrie 1918, la sondaj răspunzând 10.500 de gălățeni, dintre care 77% au optat pentru trafic fluidizat, cu două benzi pe sens, iar în zonele care permit să se realizeze și parcări.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.