Și tu poți să fii erou! Pacienții în stare gravă au nevoie de ajutorul celor care s-au vindecat de COVID

0
918

Plasma pacienților vindecați de COVID-19 salvează vieți în toată lumea!Cadrele medicale de la Spitalul Județean îi îndeamnă pe gălățenii care s-au vindecat de noul coronavirus să meargă la Centrul de Transfuzie din Galați și să doneze sânge pentru a-i salva pe pacienții în stare gravă, care au nevoie de plasmă imună pentru a se face bine.

”Alături de noi , personalul medical din linia întâi ,VOI – cei care v-ați vindecat de infecția cu covid 19 , puteți fi EROI salvând pacienții infectați aflați în stare gravă.
Trebuie doar să mergeți la Centrul de Transfuzii Galați pentru a dona sânge. Plasma imună , îmbogățită cu anticorpi, va fi administrată pacienților cu covid 19 .
Încurajăm pe toți cei care pot și vor să o facă indiferent de grupa de sânge dar în special pe cei care au grupa de sânge A pozitiv întrucât un pacient de 45 de ani se află în stare critică și are nevoie urgent de tratamentul cu plasmă imună. Vă puteți adresa direct Centrului de Transfuzii Galați din strada Regiment 11 Siret nr 48A …. telefon 0336401234”, anunță reprezentanții Spitalului Județean.

Amintim că pacienţii cu forme severe ale bolii pot fi tratați cu plasmă hiperimună luată de la pacienți vindecați, pentru a dezvolta imunitate. Consiliul Judeţean Galaţi a primit cu titlu gratuit un dispozitiv medical de plasmafereză. Echipamentul medical a fost donat de SC Besmax Pharma Distribution SRL şi a fost montat la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Galaţi. Aparatul medical a fost donat cu toate kiturile necesare, valoarea totală a donației ridicându-se la peste 40 de mii de euro.

Galațiul este unul dintre puţinele centre din ţară unde există un aparat medical de plasmafereză. Practic, acest echipament medical permite medicilor specialişti să recolteze plasmă cu anticorpi de la cei care s-au vindecat de coronavirus, iar această plasmă va fi folosită în tratamentul pacienților critici, intubați, cu forme severe de pneumonie virală COVID-19. Este un tratament care poate salva vieţilor celor aflaţi în stare gravă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.