Şi sindicaliştii de la Solidaritatea Sanitară au ieşit în stradă

0
810

Peste 70 de angajați din sănătate – din spitale și centre sanitare de îngrijirea vârstnicilor sau a persoanelor cu dizabilități – au participat în această după amiază, în fața Prefecturii Galați, la un protest organizat de Sindicatul Solidaritatea Sanitară- filiala Galați.

Acțiunea face parte din seria menifestațiilor de protest organizate, în toată țara, de Cartel Alfa și care se vor desfășura până pe 24 februarie.

Principala nemulțumire a membrilor Sindicatului Solidaritatea Sanitară este înghețarea salariilor, sindicaliștii mai solicitând acordarea sporurilor pentru condiții deosebite la locul de muncă, dar și acordarea pensiei de urmaș pentru familiile celor care au decedat după ce s-au îmbolnăvit, la locul de muncă, de COVID.

De asemenea, unul din principalele motive ale începerii protestelor îl reprezintă politica de austeritate a în domeniul salarizării.

”Salariul minim garantat în plată a fost crescut, în mod arbitrar, cu doar 41 de lei net, pensiile şi unele drepturi sociale au fost îngheţate şi se menţine lipsa justiţiei sociale în sistemul de pensii, în sensul că se înregistrează diferenţe mari între persoane care s-au pensionat având condiţii similare, dar în ani diferiţi. Nu în ultimul rând, ne nemulţumeşte lipsa respectului faţă de legislaţia în vigoare a guvernului şi partidelor parlamentare din coaliţie. Nu sunt respectate prevederile legii coşului minim de trai decent, iar OUG 79/2017 (a transferului de taxe de la angajator către lucrător) este în continuare blocată în Parlament, ceea ce face ca mulţi angajatori să continue să nu mărească salariile brute ale salariaţilor, cu toate consecinţele care decurg din asta: contribuţii mai mici la pensii etc.”, a declarat liderul Cartel ALFA Galaţi, Romică Gîrneaţă.

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 − 1 =