Și Școala nr. 16 va fi modernizată cu fonduri europene. Primăria continuă investițiile în școli

0
677

Primăria continuă să atragă fonduri europene pentru modernizarea și dotarea unităților de învățământ, asigurând de la bugetul local sumele necesare pentru cofinanțarea proiectelor.

Astăzi a fost semnat un nou contract de finanțare europeană ce vizează proiectul de modernizare și reabilitare a Școlii Gimnaziale nr. 16 – Corp C1, în valoare totală de 2.030.160,80 lei cu TVA, din care contribuția de la bugetul local este de 600.000 de lei.

”Principalele lucrări de intervenție sunt: instalare de panouri fotovoltaice; înlocuirea tâmplariei exterioare și interioare; termoizolarea pereților exteriori; reabilitarea aleilor și a zonei de teren de sport; amenajarea peisagistică; recompartimentarea grupului sanitar; placări cu faianță și gresie în grupurile saniare; înlocuirea parchetului din spațiile de învățământ; realizarea unei rampe de acces pentru persoanele cu dizabilități. În plus, se vor asigura următoarele dotări: 32 calculatoare, 6 videoproiectoare, un display interactiv sau o tablă interactivă; două panouri informative pentru nevăzători; un info point door pentru persoanele cu dizabilități”, anunță Biroul de Presă al Primăriei. Perioada de implementare a proiectului este de 20 luni de la semnarea contractului de finanțare.

Școala Gimnazială nr.16 este situată în municipiul Galați, strada Arieșului, nr. 8, în zona Pieței Centrale. Clădirea școlii a fost construită în anul 1908. Reabilitarea și modernizarea Școlii gimnaziale nr. 16 din municipiul Galați este necesară pentru a crea celor aproximativ 390 persoane (elevi și personalul școlii), un mediu educațional care să ofere confort, siguranță și desfășurarea unui proces instructiv-educativ eficient.

Proiectul este finanțat în cadrul Axei prioritară 9 – Sprijinirea regenerării economice și sociale a comunităților defavorizate din mediul urban; Prioritatea de investiții 9.1 – Dezvoltare locală plasată sub responsabilitatea comunității, Apel de proiecte nr. POR/2019/9/9.1/1/7regiuni. Proiectul Modernizare și Reabilitare Școala Gimnazială nr. 16 Corp C1 face parte din Strategia de Dezvoltare Locală, GAL-ul responsabil cu implementarea Strategiei fiind Asociația Grupul de Acțiune Locală STRATEGAL.

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 × 2 =