Și Școala „Miron Costin” din I.C. Frimu va fi modernizată cu fonduri europene

0
692

Primăria municipiului Galați informează că a fost semnat contractul de finanțare europeană pentru reabilitarea și eficientizarea energetică a Școlii gimnaziale „Miron Costin”, din cartierul I.C. Frimu.

Proiectul vizează corpul C1, situat pe str. Alba Iulia nr. 2, construit în anul 1936, în care își desfășoară cursurile aproximativ 265 elevi. Principalele categorii de lucrări de intervenție sunt: lucrări de reabilitare termică a elementelor de anvelopă a clădirii; lucrări de reabilitare termică a sistemului de furnizare a apei calde de consum; instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei electrice și/sau termice pentru consum propriu; lucrări de instalare a sistemelor de climatizare, ventilare naturală pentru asigurarea calității aerului interior; lucrări de modernizare a instalației de iluminat aferente clădirii; lucrări de management energetic pentru clădiri; lucrări conexe.

Perioada de implementare a proiectului este de 24 luni. Valoarea totală a proiectului este de 3.302.396,06 lei lei cu TVA, din care contribuția de la bugetul este de 1.103.809 lei.

Primăria municipiului Galați a mai depus pentru finanțare un proiect și pentru modernizarea corpurilor C1 și C2, din str. Alba Iulia nr. 1, proiectul în valoare de 6,9 milioane de lei fiind în evaluare.

Proiectul „Reabilitarea și eficientizarea energetică a Școlii gimnaziale „Miron Costin” – corp C1, str. Alba Iulia nr. 2 Galați” este finanțat în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 3 – Sprijinirea  tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon, Prioritatea de investiții 3.1 – Sprijinirea eficienței energetice, a gestionării inteligente a energiei și a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice, și în sectorul locuințelor, Operațiunea B – Clădiri Publice, Apel de proiecte nr. POR/2020/3/3.1/B/2/NE,SE,SM.

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

three × 1 =