SGA a decolmatat doar 11,2 km cursuri de apă în tot anul 2017

0
1236

Sistemul de Gospodărire a Apelor(SGA) Galaţi a efectuat lucrări de întreţinere şi decolmatări cursuri de apă pe o lungime de 11,2 kilometri, excavându-se un volum de terasamente de 137.300 mc, faţă de 11,7 kilometri, cu un volum de terasamente de 77.100 mc, în 2016, se arată într-o informare de presă transmisă de Administraţia Bazinală Prut-Bârlad.

Potrivit sursei citate, scopul acestor lucrări a fost de a reduce riscul la inundaţii, iar ele a fost făcute în vederea măririi capacităţii de transport a albiilor pe majoritatea cursurilor de apă neamenajate, prioritare fiind zonele unde în ultimii ani au avut loc inundaţii.

S-a acţionat pe cursul de apă Suhu din intravilanul comunelor gălăţene Cuza Vodă şi Slobozia Conachi, pentru mărirea capacităţii de transport a albiei minore pe o lungime de 5,4 kilometri, excavându-se un volum de terasamente de 68,600 mc, în extravilanul comunei Piscu pe o lungime de aproximativ un kilometru – 8.100 mc de terasamente şi în comuna Pechea şi pe râul Suhu, unde s-a mărit capacitatea de transport a albiei pe o lungime de 2,4 kilometri, respectiv 24.000 mc de terasamente.

În localitatea Costachi Negri, din lungimea totală a cursului de apă Gologanu de 3,5 kilometri, a fost decolmatat 1,3 kilometri, excavându-se un volum de terasamente de 26.000 mc, lucrări care se vor finaliza în acest an. Pe râul Bujoru în oraşul Târgu Bujor, din totalul de 2,9 kilometri de curs de apă s-au executat lucrări pe o lungime de 0.8 kilometri, cu un volum de 5.000 mc de terasamente, restul urmând să fie finalizate anul acesta.

Pentru anul 2018, Administraţia Bazinală Prut-Bârlad prin SGA Galaţi îşi propune următoarele lucrări în judeţul Galaţi: reprofilare diguri mal drept, mal stâng, derivaţia Rateş, comuna Drăgăneşti; reamenajare albie râu Bârlad, mal stâng, comuna Ghidigeni; mărirea capacităţii de transport a albiei minore a râurilor Lozova, Gologanu, Rusca, Chineja, Corozel, dar şi a râului Zeletin din judeţul Bacău. Lucrările de întreţinere şi decolmatare ale acestor râuri se vor face pe o lungime totală de aproximativ 11 kilometri.

Lungimea reţelei de administrare a SGA Galaţi este de 1.682 kilometri, din care 623 kilometri reţea hidrografică amenajată, două acumulări permanente, şase acumulări nepermanente, 375 kilometri de diguri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.