Sfintele „Paști’, distribuite de voluntarii Arhiepiscopiei Dunării de Jos

0
1381

Astăzi și mâine, în intervalul orar 08.00 – 17.00, dar şi în prima zi de Paşti, între orele 06.00 – 12.00, la solicitarea credincioşilor, se va distribui credincioșilor din Arhiepiscopia Dunării de Jos pasca, sfințită ieri. Conform tradiției, ieri, “în Joia cea Mare a Săptămânii Sfintelor Pătimiri, la Catedrala Arhiepiscopală din Galaţi a fost săvârşită, conform rânduielii liturgice din Biserica Ortodoxă, slujba Sfintei Liturghii a Sfântului Vasile cel Mare unită cu Vecernia, în cadrul căreia a fost sfinţit Sfântul Agneţ, din care se va pregăti şi se va păstra, pe Sfânta Masă, în tot timpul anului, Sfânta Împărtăşanie ce va fi oferită celor bolnavi şi copiilor. La finalul Dumnezeieştii Liturghii, chiriarhul Dunării de Jos a sfinţit pâinea, numită în popor ”Paşti” sau ”pască”.

Marţi şi Miercuri în Săptămâna Mare, pasca a fost pregătită de voluntari din cadrul Asociaţiei Studenţilor Creştini Ortodocşi, filiala Galaţi şi de la Facultatea de Istorie, Filosofie şi Teologie din Galaţi, Secţia Asistenţă-socială, iar după ce a fost ambalată cu respectarea normelor legale în vigoare, a fost adusă în Catedrala Arhiepiscopală pentru a fi binecuvântată de ierarhul Dunării de Jos. Pasca va fi distribuită la domiciliul credincioşilor din toate parohiile de către personalul clerical şi voluntarii din parohie, potrivit ultimelor prevederi legale, vineri, 17 aprilie 2020 şi sâmbătă, 18 aprilie 2020, în intervalul orar 08.00 – 17.00, şi în prima zi de Paşti, între orele 06.00 – 12.00, la solicitarea credincioşilor”, transmite Arhiepiscopia Dunării de Jos, adăugând că tot ieri, ierarhul Dunării de Jos a oferit Căminului pentru persoane vârsnice ”Sfântul Spiridon” din Galaţi, 12 pachete cu produse de igienă, necesare îngrijirii bătrânilor instituţionalizaţi în cadrul acestui cămin gălăţean.

Tot ieri, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian, Parohia ”Sfântul Antonie cel Mare” din Galaţi, în cadrul căreia funcţionează un Centrul de zi pentru copii, a oferit pachete cu alimente neperisabile pentru 50 de copii din parohie, care provin din familii nevoiaşe. După ce darurile au fost pregătite de angajaţii şi voluntarii cantinei, acestea au fost oferite, fie la sediul centrului social, fie la casele beneficiarilor. Valoare produselor dăruite în această zi a fost de 6.000 de lei. De la începutul perioadei de epidemie din ţara noastră şi până în prezent, centrul social a oferit zilnic celor 50 de beneficiari hrană caldă şi alimente neperisabile. Pe lângă aceste ajutoare, centrul social a ofeit personelor aflate în carantină în municipiul Galaţi produse de igienă în valoare de 5.000 lei. Acţiunea de astăzi face parte din programul eparhial de ajutorare a familiilor nevoiaşe cu mulţi copii, a persoanelor aflate în carantină sau izolate la domiciliu şi a vârsnicilor aflaţi în risc social”, mai informează sursa citată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.