Semifinalele competiției internaționale Centura de Aur “Nicolae Linca”

0
867

Astăzi, începând cu ora 15.00,  la Patinoarul Artificial din Galați sunt programate meciurile din cadrul semifinalelor celei de-a 43-a ediții a competiției internaționale Centura de Aur “Nicolae Linca”.  Printre favoriții pentru finală, se numără și Robert Jitaru, care luptă, astăzi, după ora 15.00, cu galezul McDonagh Mickey, Paul Andrei Arădoaie, care lupă, după ora 19.00, cu spaniolul Camacho Fernandez Aledandro și Marin Nistor care va lupta, tot după ora 19.00, cu irlandezul Gardiner Dean.

Dacă Arădoaie va câștiga astăzi, el se va putea lupta, mâine, în finală, cu irlandezul Joe Ward care luptă astăzi cu Lee Sammy – Țara Galilor.

În cadrul unei conferințe de presă, preşedintele Federaţiei Române de Box, Vasile Cîtea, a declarat că speră ca pugiliştii români să obţină cinci titluri în finalele turneului internaţional ”Centura de Aur – Nicolae Linca”, programate pentru sâmbătă. Potrivit acestuia, cele mai mari şanse la câştigarea centurilor de aur le au Mihai Nistor, la categoria +91 kg, Robert Jitaru, la categoria 60 kg, Andrei Arădoaie, la categoria 81 kg, Lăcrămioara Perijoc, la categoria 57 kg, şi Claudia Nechita, la categoria 51 kg. ”În prezent, cei trei băieţi şi cele două fete au valoare pentru a face performanţă. Mai sunt trei-patru tineri care vin din urmă, dar Nistor, Jitaru, Arădoaie, Perijoc şi Nechita reprezintă speranţele noastre pentru campionatele viitoare şi Jocurile Olimpice”, a spus Vasile Cîtea.

Prezent la conferinţa de presă, Andrei Arădoaie, dublu campion european de tineret, a declarat că nu are emoţii în perspectiva în care va ajunge în finală şi îl va întâlni pe vicecampionul olimpic şi mondial, irlandezul Joe Ward. ”Nu am emoţii, nu am presiune. Nu am de ce să mă tem, şi el are tot două braţe. Sper ca la băieţi să obţinem trei centuri de aur: Nistor, Jitaru şi eu”, a precizat Arădoaie.

 

 

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 + thirteen =