Secția Medicala nr. 1 a Spitalului Județean, închisă, din cauza coronavirusului

0
1540

Secția Medicală nr.1 din cadrul Spitalului Județean Galați este închisă internărilor, iar 29 de cadre medicale din spital sunt în izolare, la domiciliu, după ce un pacient internat acolo, o femeie în vârstă,  a fost confirmat ca fiind infectat cu coronavirus. Din păcate, până la confirmarea cu coronavirus, pacienta, internată fără a avea simptome, a fost tratată ca un pacient non-COVID, așa că a interacționat cu 29 de cadre medicale – medici, asistenți, infirmieri etc – care nu au luat măsuri special de protecție. După ce testul COVID a ieșit pozitiv în cazul pacientei, ancheta epidemiologică a indicat faptul că bolnava a intrat în contact direct sau indirect cu 29 de cadre medicale și cu o altă pacientă de la Secția Medicală 1. Cele 29 de cadre medicale (6 medici de la diferite sectii, din care 3 interniști, 2 radiologi și un neurolog, 15 asistenți medicali din secțiile Medicină Internă și Radiologie și 8 îngrijitoare) se află, în prezent, în izolare, la domiciliu, în timp ce un alt pacient, cu care pacienta a intrat în contact direct, a fost testat așteptându-se acum rezultatul testului.

În secția Medicală nr.1, unde, în prezent, se desfășoară dezinfecție, dar segementat (pe saloane) există 11 pacienți care nu pot fi externați momentan, urmând să plece acasă abia după ce starea lor de sănătate se va îmbunătăți.

În total, în momentul de față, la secția Arși a Spitalului Județean Galați (amenajată drept secție ATI pentru pacienții cu COVID care nu pot respira singuri) sunt internați trei pacienți pozitivi COVID 19, respectiv, 2 pacienți transferați de la Spitalul de Boli Infecțioase și pacienta internată inițial la Secția Medicala 1.

Din cauza faptului că 29 de medici sunt indisponibili, conducerea spitalului județean a mai anunțat public faptul că nu poate aproba vreun transfer sau detașare ale cadrelor medicale către alte spitale din județ sau din țară.

După cum se știe, săptămâna trecută, Spitalul Județean Galați a mai raportat un alt ca z al unui biochimist infectat cu coronavirus, iar la începutul acestei săptămâni a mai fost confirmat cu COVID 19 un alt asistent  UPU, care interacționase cu 32 de cadre medicale din Unitatea de Primiri Urgențe. Totuși, toți aceștia au fost testați pentru coronavirus, rezultatele fiind negative, motiv pentru care toți continuă să vină la muncă în mod normal.

În total, sunt confirmate pozitiv 11 cadre medicale – un biochimist de la Spitalul Județean, o asistentă de la Spitalul de Pediatrie și o infirmieră de la Spitalul de Boli Infecțioase, cinci cadre medicale de la Spitalul Militar, două asistente de la Serviciul Județean de Ambulanță și un asistent de la UPU al Spitalului Județean Galați.

Potrivit Prefecturii Galați, astăzi, în județul Galați sunt  2 925 de persoane sunt izolate voluntar la domiciliu, 262 de persoane se află în carantină, 2 persoane au ieșit din carantină, iar alte 512 au ieșit din izolare voluntară la domiciliu. De asemenea, în ultimele 24 de ore, autorităţile au verificat modul de respectare a măsurii de izolare a 1 112, de persoane verificate, 4 dintre acestea au fost sancționate, fiecare cu amendă în valoare de 1000 de lei, pentru nerespectarea măsurii autoizolării.

Pentru abaterile constatate cu privire la măsurile dispuse prin ordonanţele militare, forţele de ordine au aplicat 281 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 362 500 de lei, dintre care 248, în valoare de 300 300 de lei, pentru nerespectarea măsurii privind restricționarea circulației.

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 × 4 =