Se strică vremea. Cod galben de ploi și vânt puternic la Galați

0
421

Avertizare meteorologică cu cod galben de ploi, instabilitate atmosferică, intensificări ale vântului și răcire accentuată a vremii,  în intervalul 25 septembrie 2020, ora 23:00, – 27 septembrie 2020, ora 06:00.

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie ANM, în intervalul de prognoză se vor semnala ploi însemnate cantitativ, instabilitate atmosferică temporar accentuată, intensificări ale vântului. În intervalul menționat va ploua în toate regiunile, iar cantitățile de apă vor depăși 25…35 l/mp.

”Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată, în cursul nopții de vineri spre sâmbătă în regiunile vestice, sâmbătă în nord-vest, centru, sud și la munte, iar seara și în prima parte a nopții de sâmbătă spre duminică, în jumătatea de est a țării.Se vor semnala averse torențiale, descărcări electrice, vijelii și grindină”, anunță ANM.

Vântul se va intensifica treptat în toată țara, cu viteze la rafală în general de 45…60 km/h, iar în zona montană înaltă de peste 100…110 km/h. În Moldova, Muntenia și Dobrogea, începând din după-amiaza zilei de sâmbătă, vor fi rafale de 60…80 km/h.

Vremea se va răci, sâmbătă mai ales în jumătatea de vest a țării, iar duminică și în rest.

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

13 − five =