Se lucrează la primul parc de aventură pentru gălățeni

0
676
Lucrările sunt în plină desfășurare la parcul de aventură al Galațiului, pe care Primăria îl va amenaja cu fonduri europene. Primarul Ionuț Pucheanu a publicat noi imagini, pe pagina de Facebook, ”de la viitorul parc de aventură”, pentru care municipalitatea va investi aproximativ 4 milioane de euro, bani europeni și de la bugetul local.
Continuăm lucrările pentru amenajarea parcului de aventură din apropierea Plajei Dunărea. Parcul va avea pumptrack pentru sporturi cu role, traseu pentru bicicliști, labirint din gard viu, traseu motric, tobogan, amfiteatru, spații verzi amenajate, alei, parcări, rețele pentru utilități, precum și mobilier urban, camere video și wi-fi. Vorbim de un proiect cu fonduri europene de aproximativ 4 milioane de euro”, precizează edilul.
Amintim că primul parc de aventură al Galațiului va fi amenajat de Primărie la fosta Uzină de apă nr. 1, a cărei activitate a încetat în anul 2011, după 139 de ani de funcționare. Suprafața totală a fostei uzine, aflată în paragină, este de peste 47.000 mp, iar Consiliul Local a hotărât, în 2019, dezmembrarea acesteia în trei loturi. Lotul folosit pentru proiectul de regenerare urbană este lotul 1, în suprafață totală de 15.600 mp.

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

eighteen − 15 =