Se lucrează la muzeul sitului Tirighina-Barboși

0
416
Continuă lucrările pentru punerea în valoare a sitului arheologic Tirighina-Barboși, acolo unde autoritățile, cu fonduri europene și de la bugetul local, vor amenaja și un muzeu, care va fi inclus în circuitul turistic. Potrivit primarului Ionuț Pucheanu, după ce a stabilizat terenul cu piloți forați, constructorul lucrează acum la muzeul de sit, care va avea și un punct de informare. Totodată, se lucrează și la amenajarea aleilor.
Lucrările la Situl arheologic Tirighina-Barboși sunt în plină desfășurare. După ce s-a stabilizat terenul cu piloți forați, se lucrează acum la muzeul de sit ce va avea și un punct de informare și se amenajează aleile. Proiectul are în vedere lucrări de conservare și restaurare a vestigiilor arheologice, dar și amenajarea de trasee de fortificații, amenajarea spațiului verde și realizarea unui sistem de iluminat exterior arhitectural și peisagistic”, declară edilul Galațiului.
Valoarea totală a proiectului cu fonduri europene este de 22 milioane de lei, din care 13 milioane de lei reprezintă fonduri asigurate de la bugetul local.

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 × one =