Se lucrează la foc continuu pentru ridicarea arborilor căzuţi

0
954

De marţi seară, autorităţile lucrează la foc continuu pentru îndepărtarea copacilor despicaţi sau doborâţi din cauza vântului puternic, crengilor retezate de rafale şi nu numai. Primăria a anunţat că încă de marţi seară au fost luate „măsuri urgente pentru protejarea vieţii şi bunurilor cetăţenilor municipiului Galaţi, cât şi pentru deblocarea căilor de acces, de comunicaţii, punerea în siguranţă a reţelelor de utilităţi publice”.

Pe teren au intervenit şase echipe ale Ecosal cu un autocamion, trei încărcătoare frontale, două tractoare cu remorcă şi două autoutilitare, patru echipe ale Gospodărire Urbană cu şase motofierăstraie, trei autoutilitare, patru echipe ale Transurb cu două autoturnuri de intervenţie, un autotractor şi un autocamion.

În teren s-a aflat şi o echipă a Apă Canal, cu o autoutilitară, dar şi 13 echipaje ale Poliţiei Locale cu 13 autoturisme.

Începând de miercuri dimineaţă, numărul utilajelor cu braţ ridicător şi macaralelor a fost suplimentat.

„Ordinea intervenţiilor a fost stabilită în funcţie de gradul de pericol existent, cât şi în funcţie de complexitatea acestora”, precizează reprezentanţii Primăriei.

În urma furtunii de marţi, au fost înregistrate 28 de victime (dintre care cinci au necesitat spitalizare), peste 130 arbori căzuţi sau rupţi, 17 autoturisme şi 11 imobile avariate.

Mai multe cartiere s-au confruntat cu întreruperi în alimentarea cu energie electrică şi a fost avariată linia de contact pentru tramvaie şi troleibuze, acestea rămânând imobilizate pe traseu (linia de contact a fost repusă în funcţiune).

Intervenţia forţelor şi mijloacelor continuă concomitent cu înregistrarea pagubelor nou identificate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.