Se lucrează intens la Plaja Dunărea, pe care Primăria o transformă într-un aqua park modern

0
1334

Plaja ”Dunărea”, lăsată în paragină de fostele administrații, la care municipalitatea lucrează intens acum pentru a o transforma în cel mai modern aqua park din sud-estul României, se transformă pe zi ce trece în ceea ce gălățenii așteaptă de mai bine de zece ani: un complex de agrement atrăgător, dotat la standarde europene.

Primarul Galațiului, Ionuț Pucheanu, a mers, ieri, pe șantier pentru a verifica stadiul lucrărilor, dar mai ales dacă termenele asumate sunt respectate de către constructor. ”Din punct de vedere al contractului, lucrările sunt în termen. Graficul de lucrări, conform contractului, este respectat”, anunță edilul, care a precizat că, în curând, urmează să vină la Galați toboganele și structura pe care acestea vor fi montate.

”Urmează să ajungă toboganele și structura pe care vor fi montate. Vin ca un tot unitar din Turcia, de la cel mai mare producător din lume. Eu spun că, în maximum o lună, cei ce vor dori să vadă cam care este evoluția lucrărilor, vor avea o imagine mult mai clară asupra a ceea ce va urma. Am depășit partea grea, cea privind rețelele și conductele, iar acum se lucrează efectiv la construcția bazinelor, dar nu numai”, a explicat primarul.

Reamintim că, la Plaja Dunărea, se vor executa următoarele lucrări: refacerea şi modernizarea bazinului cu valuri, realizarea unei piscine de relaxare cu tobogan pentru adulţi şi zonă de beach bar, reamenajarea piscinei pentru copii care va fi mai mare decât cea care a funcţionat în trecut şi va fi dotată cu un ansamblu de tobogane pentru toate categoriile de vârstă, realizarea unor tobogane cu aterizare în piscină, tobogane cu aterizare lentă orizontală pentru cei cărora le este teamă de aterizarea în piscină, amenajarea unei zone de food, a unei zone care va fi destinată organizării unor evenimente dotată cu scenă şi ecran pentru proiecţii şi amenajarea unor terenuri pentru activităţi sportive, vestiare, duşuri.

Primăria va face din Plaja Dunărea un complex acvatic multifuncţional integrat în circuitul de agrement al oraşului. Suprafaţa utilă este de 22.000 de metri pătraţi, iar capacitatea Aqua Park-ului este de 3.500 de persoane.

„Cea mai mare atracţie la Plaja Dunărea, în afară de piscina cu valuri, căreia îi ducem tradiţia mai departe, va fi unul dintre cele mai înalte tobogane, cel care atinge aproape 20 metri. Va fi cel mai mare Aqua Park din sud-estul ţării şi cel mai mare de pe malul Dunării”, declara, anul trecut, edilul Galațiului.

Municipalitatea investește peste 23 de milioane de lei pentru modernizarea plajei.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.