Se caută constructor pentru Muzeul de Artă Vizuală. Când va fi inaugurat noul sediu

0
1296

Construcția noului sediu al Muzeului de Artă Vizuală, pentru care Consiliul Județean (CJ) Galați va investi aproximativ cinci milioane de euro, din bugetul propriu, va fi scoasă, în curând la licitație, după ce, vineri, consilierii județeni au aprobat proiectul tehnic actualizat și indicatorii tehnico-economici. Potrivit președintelui CJ, Costel Fotea, Muzeul de Artă Vizuală va avea propriul sediu începând din anul 2020.

„Va fi unul dintre cele mai frumoase muzee de artă vizuală din ţară. Va avea o suprafaţă construită de 4.000 de metri pătraţi. Dacă lucrurile merg aşa cum le-am programat noi, în 2020 vom da în folosinţă Muzeul de Artă Vizuală Galaţi”, a declarat şeful CJ.

„Clădirea se va desfăşura pe patru niveluri şi este concepută ca o jumătate de cilindru înclinat spre est, cu planul acoperişului perpendicular pe generatoarea cilindrului. Pereţii faţadei sunt de tip ventilat placaţi cu material ceramic, opac, înalţi de peste 20 de metri. Clădirea va avea o copertină perimetrală, lată de 15 metri, din sticlă stratificată, pe care se poate circula şi sub care pot fi găzduite vara expoziţii sau ateliere de creaţie plastică în aer liber”, potrivit proiectului de hotărâre votat de consilieri.

Amintim că, după aproximativ 10 ani de așteptare, actuala conducere a Consiliului Județean a relansat proiectul noului sediu al Muzeului de Artă Vizuală. Proiectul a fost realizat, în 2008, de arhitectul Dan Ujeucă. Din păcate, deşi noul sediu al instituţiei de cultură gălăţene ar fi avut şanse să devină o clădire reprezentativă nu numai pentru urbea noastră, ci şi pentru ce înseamnă arhitectura modernă în România (proiectul a fost premiat şi la nivel naţional de Ordinul Arhitecţilor!) lucrurile s-au împotmolit când a fost vorba de a se trece efectiv la realizarea acestuia, iar Muzeul de Artă Galaţi s-a ales doar cu un sediu lângă Piaţa Centrală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.