Scriitorul care l-a intervievat pe creatorul Game of Thrones vine la Biblioteca Județeană ”V. A. Urechia”

0
627

Biblioteca Județeană ”V. A. Urechia” aniversează 129 de ani de la inaugurare și, cu acest prilej, prestigioasa instituție de cultură a pregătit o serie de activități inedite și extrem de interesante pentru publicul gălățean, sub titulatura ”Zilele Bibliotecii Județene ”V. A. Urechia”, eveniment care se desfășoară în perioada 7-14 noiembrie 2019.

După ce, joi, seria de manifestări a debutat la sediul central al bibliotecii cu o activitate inedită de promovare a sportului speed stacks, relativ nou apărut în România, dar care devine tot mai apreciat și iubit, la care au participat peste 200 de copii (eveniment organizat în parteneriat cu Sport Stacking Dunărea de Jos sub conducerea profesorului Tudorel Burlui, instructor de stacking, și Facultatea de Educație Fizică și Sport Galați), luni, 11 noiembrie 2019, începând cu ora 18.00, în cadrul noului Club SF & Fantasy Das Mioritza Reich5 (înființat recent), continuator al celebrului cenaclu „ A Cincea Dimensiune”, iubitorii de literatură au ocazia să se întâlnească cu scriitorul Marian Coman în cadrul unei sesiuni de lectură publică și Q&A prilejuită de Zilele Bibliotecii Județene V. A. Urechia.

Evenimentul va avea loc în sala Mihai Eminescu a Bibliotecii Județene. Dezbaterea, care va atinge subiecte diverse – de la benzi desenate, la literatura fantasy, horror și SF și până la activitatea editorială desfășurată de Marian Coman la Editura Nemira – va fi moderată de Corina Dobre, managerul instituției, și scriitorul și criticul literar Adi G. Secară.

Pe parcursul evenimentului, Trupa de rock „Blue Bandanas” de la Colegiul Național „Mihail Kogălniceanu” va susține un recital. Intrarea este liberă.

Scriitor, editor, jurnalist și scenarist de benzi desenate, Marian Coman este laureatul mai multor premii naționale dedicate literaturii F&SF și al unui premiu al Convenției Europene de Science-Fiction. Mai mult, Marian Coman este primul român care i-a luat interviu creatorului ”Game of Thrones”, mărturisind că întâlnirea cu George R.R. Martin a însemnat împlinirea unui vis din copilărie.

A scris volumele „Nopți albe, zile negre”, „Testamentul de ciocolată”, „Teoria flegmei. Apel la mitocănie”, „Fingers and other fantastic stories”, „Haiganu. Fluviul Șoaptelor”, „Haiganu. Furia Oarbă” și Omulețul din perete”, iar povestirile sale au fost incluse în numeroase antologii. A fost redactor-șef al cotidianului „Obiectiv – Vocea Brăilei”, al revistelor „Obiectiv Cultural” și „Nautilus” și scenaristul benzilor desenate „Harap Alb continuă” și „Tinerețe fără bătrânețe”.

În 2018 s-a alăturat echipei Editurii Nemira, unde coordonează imprintul Armada, dedicat literaturii SF, Fantasy și thriller.

În prezent, locuiește în București și este membru PEN Club România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.