Școli gălățene, reabilitate și modernizate cu ajutorul Primăriei

0
1241

“Modernizăm #Școala_nr_17 cu fonduri europene!  Am obținut noi fonduri europene pentru modernizarea acestei școli din cartierul #Micro_19. Vom derula lucrări de 450.000 de euro pentru creșterea eficienței energetice a clădirii școlii, astfel încât elevii să aibă cele mai bune condiții. Nu este singura unitate de învățământ pentru care am obținut #fonduri_europene: proiecte în implementare avem deja pentru 10 școli din oraș. Și nu ne oprim aici!”, transmite primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu.

La Școala Gimnazială nr. 17 sunt înscriși 456 de elevi, iar clădirea necesita lucrări de reabilitare și modernizare, având o vechime de 48 de ani. Lucrările, proiectate a se desfășura timp de maxim 21 de luni, presupun izolarea termica a fațadei – partea vitrată, prin înlocuirea tâmplariei exterioare existente, cu tâmplarie cu ramă PVC pentacameral și vitraj triplu termorezistent; termoizolarea pereților; termoizolarea planșeului peste ultimul etaj și a planșeului peste subsol;  înlocuirea totală a distribuției instalației de încălzire centrală de la subsol; instalarea unui sistem de colectoare solare ca formă alternativă de producere a agentului termic primar necesar apei calde de consum; instalarea unui sistem de pompe de căldură aer-apă ca formă alternativă de producere a energiei termice; lucrări de reabilitare/modernizare a instalației de iluminat aferente clădirii.

De asemenea, se vor reface tencuielile degradate interioare și exterioare (fațade), se vor reapara trotuarele de protecție, în scopul eliminarii infiltrațiilor la infrastructura clădirii și se vor mai efectua lucrări specifice cerințelor fundamentale de securitate la incendiu; refacerea finisajelor interioare în zonele de intervenție; înlocuirea instalației de distribuție a apei reci și a colectoarelor de apă menajeră.

În perioada de programare 2014-2020 Primăria municipiului Galați a depus cereri de finanțare pentru realizarea de lucrări de reabilitare termică, modernizare și dotare pentru încă 26 unități de învățământ, în valoare totală de peste 136 milioane lei. Dintre acestea au fost deja finalizate lucrările la trei școli, respectiv, Școala gimnazială nr. 22, Școala gimnazială nr. 3 și Școala gimnazială ”Iulia Hașdeu”. De asemenea, sunt în implementare alte 10 proiecte cu finanțare europeană pentru: Școala gimnazială „Mihail Sadoveanu”, Școala gimnazială nr. 33, Școala gimnazială „Sfântul Grigorie Teologul”, Școala gimnazială „Ștefan cel Mare”, Grădiniţa  nr. 40, Liceul tehnologic Traian Vuia, Liceul Teoretic „Dunărea”, Liceul Tehnologic „Anghel Saligny”, Școala Gimnazială „Gheorghe Munteanu”.

Totodată, la finele lunii trecute, la inițiativa primarului Ionuț Pucheanu consilierii locali au aprobat, în ședința CL, o serie de proiecte pentru reabilitarea și creșterea performanței energetice a mai multor unități de învățământ, în vederea depunerii acestora pentru accesarea de noi fonduri europene. În principal, proiectele pentru care s-au aprobat indicatorii tehnico-economici au o valoare estimată de aproximativ 14 milioane de euro, fiind vorba despre:  Școala Gimnazială Nr. 29, Colegiul Național „Mihail Kogălniceanu” – Corp C1+C3, Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza”, Grădinița cu Program Prelungit „Motanul Încălțat”, Grădinița cu Program Prelungit Nr. 30, Liceul cu Program sportiv, Grădinița cu Program Prelungit „Codruța”, Școala Gimnazială nr.25, Gradinița cu Program Prelungit nr.9 Corp A + Corp B, Școala Gimnazială „Miron Costin” Corp C1, C2 str. Alba Iulia nr. 1, Școala Gimnazială „Miron Costin” Corp C1 str. Alba Iulia nr. 2 și construirea unui corp nou de clădire la Școala Gimnazială „Dan Barbilian”.

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

twenty + one =