Școala nr. 28 va fi modernizată de Primărie cu fonduri europene. Contractul de finanțare a fost semnat

0
909

Primăria anunță că a fost semnat contractul de finanțare europeană pentru modernizarea și reabilitarea Școlii nr. 28, construită în urmă cu aproape 60 de ani. De asemenea, a fost lansat în licitație contractul pentru proiectarea și execuția lucrărilor.

Valoarea totală a proiectului cu fonduri europene este de 12,9 milioane de lei, din care 4,3 milioane de lei reprezintă contribuția de la bugetul local.  Perioada de implementare a proiectului este de 28 luni.

Principalele categorii de lucrări de intervenție sunt: reabilitarea termică a elementelor de anvelopă; reabilitarea instalațiilor termice; reabilitarea/modernizarea instalației de iluminat; instalarea unor surse regenerabile de energie; lucrări la instalațiile sanitare și refacerea finisajelor interioare; instalații pentru hidranți interiori și exteriori; construire rampe și amenjare de grupri sanitare pentru persoanele cu dizabilități; refacere alei, trotuare și porți acces auto; reabilitare împrejmuire.

Proiectul prevede utilarea clădirii cu aparate de aer condiționat; panouri fotovoltaice (kit complet); panouri solare (kit complet); puffer 300 l cu 2 serpentine; controller panouri solare; pompă presiune/recirculare panouri solare; pompă recirculare încălzire.

De asemenea, a fost lansat în licitație contractul de proiectare și execuție a lucrărilor, cu o valoare estimată de 9.920.401,11 lei fara TVA, cu o durată de 24 luni (5 luni proiectare + 19 luni execuție). Data limită pentru depunerea ofertelor este 10.05.2021.

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

16 + five =