Școala nr. 22, reabilitată cu fonduri europene. Primăria investește bani europeni în alte 13 unități de învățământ

0
859

Primăria informează că, vineri, 14 iunie 2019, s-a încheiat proiectul cu fonduri europene pentru modernizarea și reabilitarea Școlii Gimnaziale nr. 22.

Obiectivul specific al proiectului a vizat creșterea performanței energetice a imobilului în care funcționează școala, cu efecte favorabile asupra calității mediului ambiental, a sănătății elevilor, precum și îmbunătățirea calității actului educațional.

În cadrul proiectului s-au executat lucrări de: izolare termică a pereţilor exteriori, după execuţia lucrărilor de reparaţii la faţade; izolare termică a pardoselii de la parter şi a planşeului peste subsol; termoizolare a planşeului peste ultimul nivel; sistematizare verticală prin lucrări de reabilitare a trotuarului din jurul construcţiei; reparaţii hidroizolaţii la copertine; reabilitare a reţelei electrice; realizare a instalaţiei de detecţie, semnalizare şi alarmare în caz de incendiu. De asemenea, s-au executat lucrări pentru sistemul de încălzire, au fost instalate 40 panouri fotovoltaice de 250W fiecare, cu o putere instalată de cca. 10 kWp, precum și 4 centrale termice eficiente.

Beneficiarii direcţi ai proiectului sunt cei aproximativ 800 de elevi ai școlii, cadrele didactice ale şcolii, personalul didactic auxiliar și personalul nedidactic al unităţii de învăţământ. Unitatea de învăţământ previzionează ca în următorii 5 ani va avea peste 900 de elevi.

Valoarea totală eligibilă a contractului este de 2.767.614,24  lei, din care valoare eligibilă nerambursabilă 2.712.261,90 lei. Perioada de implementare a proiectului: 09.02.2017 – 30.06.2019.

Proiectul cu titlul „Anvelopare unități de învățământ – Școala Gimnazială nr. 22 din municipiul Galați, Cod SMIS 111723, este finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa Prioritară 3 – Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon, Prioritatea de investiții 3.1 – Sprijinirea eficienței energetice, a gestionării inteligente a energiei și a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice, și în sectorul locuințelor, Operațiunea B – Clădiri publice.

Primăria municipiului Galați are proiecte cu fonduri europene, în diverse stadii, în valoare de aproape 90 de milioane de lei pentru modernizarea și reabilitarea a încă 13 unități de învățământ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.